Last news in Fakti

29 Ноември, 2019 13:54 1 567 0

Ливърпул с планове за реконструкция на "Анфийлд"

  • анфийлд-
  • ливърпул-
  • реконструкция-
  • стадион
Ливърпул с планове за реконструкция на "Анфийлд" - 1
Снимка: БГНЕС

Ръководството на Ливърпул официално заяви намеренията си за нова реконструкция на стадион „Анфийлд”. „Червените” желаят да увеличат капацитета на съоръжението с още 7000 места, като той ще достигне до над 61 000 души.

Обект на реконструкцията ще бъде една от трибуните на стадиона – „Анфийлд роуд”, която се намира зад една от двете врати.

Първоначалните изчисления са, че ремонтът на легендарното съоръжение ще струва около 60 млн. паунда, като според Liverpoo Echo, финансирането вече е осигурено.

От клуба започват обществено обсъждане на проекта с жителите на града, живеещи в близост до „Анфийлд”.

След последното разширение на стадиона, капацитетът му достигна до 54 000 места. След поредната реконструкция обаче, той ще се нареди в тип 3 на най-големите стадиони в Англия след тези на Манчестър Юнайтед и Тотнъм.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА