Last news in Fakti

29 Ноември, 2019 20:51 1 794 1

Бразилският Боби Михайлов с доживотна забрана

  • подкуп-
  • доживотна забрана-
  • рикардо тейшейра-
  • бразилска футболна федерация

Признат за виновен за взимане на подкуп

Бразилският Боби Михайлов с доживотна забрана - 1
Снимка: БГНЕС

Бившият президент на Бразилската футболна федерация (CBF) Рикардо Тейшейра получи доживотна забрана от ФИФА да се занимава с всякаква футболна дейност.

Тейшейра, бивш член на Изпълнителния комитет на Южноамериканската футболна конфедерация (CONMEBOL) и Изпълнителния комитет на ФИФА е признат за виновен за подкуп, което е в нарушение на Етичния кодекс на централата. На него му е наложена и глоба в размер на 1 млн. швейцарски франка.

Разледването срещу Тейшейра се позовава на схеми за подкуп, проведени през периода 2006-2012 г. във връзка с неговата роля при възлагане на поръчки на компании за медии и маркетингови права. Тейшейра е обвързан с бившия президент на Барселона Сандро Росел, който през юни бе оневинен в пране на пари от съда в Мадрид.

Случаят с Росел датира от споразумение, подписано от Рикардо Тейшейра през 2006 г. с компания, базирана на Каймановите острови за телевизионните права на 24 приятелски срещи на Бразилия. Росел, който преди е живял и работил в Бразилия, и жена му са получили близо 15 млн. евро в незаконни комисионни в техните банкови сметки като част от сделката. Те прибрали 6.6 млн. евро, а 8.4 млн. евро са отишли при Тейшейра, твърдяха прокурорите по делото. Росел също така бе заподозрян в получаването на около 5 млн. евро като част от сделката за спонсорство на Найк с бразилския национален отбор по футбол.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост като гост

    0 0 Отговор
    Нали е гушнал парите ?
    За какво му е да се занимава с Футбол?
    Със здраве да си ги харчи