2 Декември, 2019 12:52 2 004 0

Представиха книгата "110 години ПФК Черно море - Варна"

  • книга-
  • черно море-
  • история
Представиха книгата "110 години ПФК Черно море - Варна" - 1
Снимка: fakti.bg

Във Варна официално днес бе представена книгата "110 години ПФК Черно море - Варна" с автори Огнян Калинов и Наньо Нанев.

Тази книга е първият том от поредицата за футболен клуб Черно море, разказа съавторът Огнян Калинов. Книгата обхваща периода от 1909 до 1937 година. Калинов обясни, че е бил подготвен материал до 1950 година, но с него книгата става с прекалено голям обем. В труда си авторите смятат, че първият предшественик на днешния футболен клуб Черно море е създаденото през 1909 година спортно дружество Спортист.

Калинов коментира, че създаването на първия том от поредица е отнело между 3 и 4 години. Колко точно тома ще бъде изданието е трудно да се каже, защото само за 60-те години на миналия век има по-голям обем информация, отколкото в първия том.

В началото на следващата година вероятно ще е готова за печат следващата книга от поредицата. Тя ще обхваща периода след 1937 до 1950 година. Калинов каза още, че пълна статистика за двубоите на Черно море има от 1948 година, когато е създадена А група.

В отговор на въпрос авторът каза, че е готов да съдейства, ако ръководството на Черно море реши да официализира 1909 година като рождена за клуба.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА