Last news in Fakti

4 Декември, 2019 15:39 2 077 0

Лудогорец продължава за Купата, пак съдийски реверанс

  • лудогорец-
  • септември-
  • купа на българия

Победен бе Септември в София

Лудогорец продължава за Купата, пак съдийски реверанс - 1
Снимка: БГНЕС

Лудогорец постигна комфортна победа с 3:0 над Септември и се класира за четвъртфиналите в турнира за Купата на България, предава dsport.bg. Мачът се игра при минусовa температура на стадиона в квартал Драгалевци в столицата.

"Орлите" решиха нещата още през първото полувреме. Козмин Моци и Якуб Швиерчок дадоха аванс от два гола за тима. Третото попадение бе дело на Мавис Чибота от доста спорна дузпа. Септември се отличи с две греди, дело на Спас Георгиев и Христо Николов.

Владо Стоянов бе на резервната скаймейка на "орлите". Вратарят попада в групата на шампионите за първи път от над 2 години и половина.

Още в 9-ата минута Лудогорец откри резултата. Стефан Баджи пусна къс пас към капитана Светослав Дяков. Халфът моментално центрира с десния крак, а Козмин Моци бе оставен непокрит и румънецът реализира хладнокръвно.

В 18-ата минута Георги Русев от Септември сбърка сериозно. Той се хлъзна и загуби топката, а Стефан Баджи изведе Якуб Швиерчок сам срещу вратаря Валентин Галев. Полякът вкара хладнокръвно за 2:0.

Първият шанс за гол за Септември дойде в 25-ата минута. След изпълнение на корнер Георги Русев стреля с глава, но неточно. Септември продължава да показва зъби и се опитва да натиска съперника си, но до момента без успех.

В 38-ата минута Спас Георгиев свали натрупалия сняг от вратата на Лудогорец. Той стреля много мощно и топката се удари в страничния стълб на Ренан, който докосна леко топката.

В 53-ата минута Септември удари втора греда. Спас Георгиев центрира, а Георги Русев стреля с глава. Ударът му бе много слаб и анемичен, но Христо Николов изскочи от нищото и насочи топката към вратата, но тя се удари в гредата.

Само две минути по-късно Лудогорец получи право да изпълни дузпа. Сисиньо финтира играч на домакините и се хвърли доста театрално в наказателното поле. Реферът Георги Николов се подлъга и свири наказателен удар и Мавис Чибота вкара хладнокръвно.

Георги Русев стреля опасно на два пъти за по-малко от минута. Но първият му изстрел бе спасен от Ренан, а вторият излезе в аут.

Малко след час игра Валентин Галев отново се намеси на висота. Стражът спаси с вещина мощен удар на Швиерчок. Дан Битон също изтърва да вкара малко по-късно.

Комичен пропуск в края на мача направи Якуб Швиерчок. Той получи топката на чиста позиция, финтира защитник и опитвайки да стреля, се хлъзна и строполи на земята, изпращайки топката в аут.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА