5 Декември, 2019 08:57 1 170 0

Неймар и Мбапе носят победата на ПСЖ

  • килиан мбапе-
  • неймар-
  • псж-
  • нант-
  • лига 1

Надиграха Нант с 2:0

Неймар и Мбапе носят победата на ПСЖ - 1
Снимка: БГНЕС

Отборът на ПСЖ надви с 2:0 Нант в двубой от 16-и кръг на Лига 1. Резултатът бе открит в 52-ата минута от Килиан Мбапе, а в края на срещата Неймар бе точен от дузпа и реши спора на "Парк де Пренс" в полза на домакините.

ПСЖ имаше първата добра възможност в мача. В 28-ата минута Килиан Мбапе отправи опасен изстрел, който профуча над вратата. В ответната атака обаче и Нант имаше добра възможност, като Людовик Блас шутира и Кейлор Навас трябваше да се намесва решително.

Натискът на ПСЖ продължи и в 41-ата минута Неймар вкара красив гол с удар извън наказателното поле, но след намесата на ВАР той не бе зачетен заради нарушение в хода на атката.

В 45-ата минута Неймар имаше нов шанс да се разпише сам срещу вратаря, но изстрелът му бе отразен от Албан Лафон.

В началото на втората част парижани все пак материализираха превъзходството си. Анхел ди Мария подаде за Мбапе в наказателното поле, а той с пета елегантно реализира за 1:0.

В 84-ата минута домакините получиха дузпа в своя полза, за нарушение на вратаря Лафон срещу Неймар. Бразилецът изпълни наказателния удар, но реферът го накара да повтори изпълнението, тъй като се спря непозволено при първия удар. Неймар обаче вкара и при втория опит и оформи крайното 2:0.

С този успех парижани си върнаха преднината от 5 точки на върха на класирането пред преследващия ги Олимпик Марсилия. ПСЖ има 36 точки и мач по-малко от своя съперник. Нант, от своя страна, се свлече до 9-ата позиция в класирането с 23 точки в своя актив.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА