6 Декември, 2019 09:18 5 101 11

Кобрата се отдалечава все повече от мач с Антъни Джошуа или Анди Руис

  • кубрат пулев-
  • бокс-
  • антъни джошуа-
  • анди руис

Всички платени телевизии и рекламодателите очакват да се получи така дълго чаканият мач между Джошуа и Уайлдър или другото подобно зрелище - Джошуа срещу Фюри

Кобрата се отдалечава все повече от мач с Антъни Джошуа или Анди Руис - 1
Снимка: БГНЕС

Българската звезда на професионалния бокс Кубрат Пулев е задължителен претендент за световната титла във версия IBF и ще има мач за нея до 31 май 2020 г. Носител на пояса след 7 декември ще бъде или Антъни Джошуа, или Анди Руис, които се изправят в пряк сблъсък помежду си за това отличие, както и още за тези в WBA и WBO.

Българските фенове тръпнат в очакване да видят голямата си гордост на професионалния ринг срещу някого от тях двамата, но по всяка вероятност това няма да се случи. Така Кобрата ще се бие за овакантена световна титла срещу някого от следващите в ранглистата.

Каква е причината? Всъщност, тя беше загатната от промоутъра на Джошуа - Еди Хърн. Големите пари ще са в двубой между победителя измежду AJ и Руис срещу Дионтей Уайлдър или Тайсън Фюри, които се срещат на 22 февруари в реванш на сблъсъка им от преди точно една година.

Всички платени телевизии и рекламодателите очакват да се получи така дълго чаканият мач между Джошуа и Уайлдър или другото подобно зрелище - Джошуа срещу Фюри. Но с оглед на набиращия все по-голяма популярност Анди Руис, негово участие срещу Уайлдър или Фюри също ще привлече огромна зрителска маса и баснословни суми от телевизии и рекламодатели, което ще увеличи хонорарите и за самите боксьори.

Според анализаторите в САЩ, това прави напълно безсмислени задължителните защити на коланите в IBF, WBO и WBA за победителя от мача между Джошуа и Руис. Триумфиралият в тази битка ще трябва да проведе две задължителни защити само в рамките на шест месеца, защото освен Кобрата, своя ред чака и Олександър Усик за колана в WBO.

Затова всички очаквания са победителят да оваканти поясите си и да направи битките за тях между следващите най-добри в ранглистата, за да се впусне в двубой за големите пари срещу Уайлдър или Фюри. Очаква се всичко това да стане официално в дните след мача между Джошуа и Руис, като още до края на годината би трябвало да се разбере с кого ще се бие Кобрата за очакваната да бъде овакантена световна титла в IBF.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ивайло

    28 3 Отговор
    Профи бокса стана една парлама - договорки кой с кой да се бие, без оглед на задължителни претенденти, правила и каво ли не!!! Превръща се в нещо от рода на кечмания!!! Жалко за спорта!!!
  • 2 hmhmhm

    18 0 Отговор
    парата , парата ... мани правилата ....
  • 3 ЪРП

    6 7 Отговор
    СПОКО..., АНДИ РУИС ЩЕ ГО ПУКНЕ ОТ БОЙ ОЩЕ ВЕДНЪЖ ДЖОШУА!!! И КОБРАТА ЩЕ ИМА ШАНС ДА СЕ ПРОБВА СРЕЩУ АДНДИ ;-)
  • 4 Fate

    8 13 Отговор
    Ако нямаше уговорени срещи и нещата не бяха предварително нагласени едва ли Пулев щеше да стигне до тук
  • 5 Хахаха

    4 3 Отговор
    Не се учудваме!!!
  • 6 0123

    13 4 Отговор
    На Пулев му дадоха 2 шанса да стане шампион. Първия път яде бой от Кличко . Втория се уплаши от Джошуа. Е трети няма да има.Никой на запад няма да даде големи пари за куц кон.

    Коментиран от #8

  • 7 Пульо никой не го брои за слива.......

    5 3 Отговор
    Най- добре да се пенсионира.
  • 8 Чичо

    1 4 Отговор

    До коментар #6 от "0123":

    Ти си куц кон!Голямо самочувствие,ема ти и селища!
  • 9 Тачо

    7 0 Отговор
    Няма да остане без работа, Коврата. Пак ще ходи да маризи хората по дискотеките!
  • 10 Morgoth

    6 0 Отговор
    За Кобрата е важно да се бие за титлата, пък с кого няма значение. А парите е ясно, че не вървят с него и затова е нежелан за съперник от никой от големите.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.