6 Декември, 2019 17:26 1 219 0

Всяко дете може да премери сили с Тервел Пулев

  • тервел пулев

Инициативата е предвидена за утре

Всяко дете може да премери сили с Тервел Пулев - 1
Снимка: БГНЕС

Уникална по рода си благотворителна инициатива поставя началото на присъствието на Тервел Пулев на пловдивска земя малко повече от седмица преди големия му сблъсък срещу американеца Дешон Уебстър за международната титла в полутежка категория, версия Световна боксова асоциация (WBA).

Последният българин – носител на олимпийски медал в бокса и организаторите на чаканата с интерес боксова гала на 14-ти декември в „Колодрума“, подават ръка към всички деца в Пловдив.

Събитието под надслов „Ден на малките шампиони с Тервел Пулев” е утре – събота (7.12) на хълма Бунарджика.

Точно в 11:00 часа, на новооткритата детска площадка до фонтаните с бялата мечка на Бунарджика, Тервел Пулев ще очаква най-смелите и най-жадните да се докоснат до него и до магията на спорта малчугани и техните родители за съвместна тренировка.

Добре дошло е всяко дете! Без значение от неговата възраст и пол! Защото боксът е изкуство и боксът възпитава от ранна възраст редица добродетели в нашите деца!

Всяко момченце и момиченце, престрашило се да тренира с по-малкия от братя Пулеви и да научи от него А-то и Б-то на боксовата азбука, ще получи незабравими емоции и шанс да се снима и да получи автограф от Тервел и неговите приятели, които също като него не отстъпват по качества, блясък и възможности!

А ето ги и тях:

Джоана Нуамеруе - на боксови умения децата на Пловдив ще имат възможността да се учат от изключително колоритната и атрактивна европейска шампионка по кикбокс и една от перлите в короната на боксовата гала в „Колодрума“. Екзотичната красавица с нигерийски корени има зад гърба си солиден стаж и в националния отбор по таекун-до, а освен с бойните си умения на ринга, тя изумява публиката и като невероятен танцьор. Джоана нашумя покрай участието си в шоуто „България търси талант“ и кастинга за танцьори „Магаданс – стани една от нас“, който „Шоуто на Слави“ организира преди няколко години.

Игор Шевадзутский - редом до Тервел и нея в откритата тренировка с малките ще застане и исполинът от Украйна и участник, който се очаква с огромен интерес на шоуто на 14-ти декември. Боксьор, който има зад гърба си две шампионски титли на Украйна, може да се похвали и със солидна кариера и на аматьорския ринг под флага на Грузия.

Патрик Майлата - още един боксьор, който определено си тежи на мястото и категорично впечатлява, но не само с габарити: става въпрос за двуметровата 24-годишна надежда на Нова Зеландия при професионалистите, който ще видим между въжетата следващата събота в „Колодрума“. Седемкратен шампион на Нова Зеландия и сребърен медалист от Commonwealth Games.

Пенчо Цветков - на разположение на малките шампиони на Бунарджика ще бъде и големия талант на пловдивската боксова школа. На 19-годишния боксьор специалистите предричат бляскаво бъдеще, мнозина го сочат за наследник на Кубрат Пулев при най-тежките, а самият той даде сериозна заявка за това със зрелищния си дебют. На 11-ти ноември във Вупертал той нокаутира далеч по-опитния от него Самуел Заде, а в „Колодрума“ е твърдо решен да продължи положителната си серия.

И след като изброихме боксовите звезди, които канят на среща децата на Пловдив, ред е да обърнем внимание и на солидния треньорски щаб, който ще очаква и малките герои, и техните майки и бащи на Бунарджика.

А имената на тези хора са впечатляващи:
Михаил Таков – син на легендата и носител на купа „Странджа“ за 1957 г. Атанас Таков и бивш капитан на националния отбор по бокс. Възпитаник на школата на ЦСКА, бронзов медалист в кат. до 71 кг от световното първенство през 1982 г. в Мюнхен, трикратен бронзов медалист от европейски първенства, световен шампион за военнослужещи, осем пъти шампион на България. Треньор №1 на България за 1991 и 2012 г. Дългогодишен национален селекционер, едно от най-големите имена в родния бокс сред треньорите, понастоящем личен треньор и на Тервел Пулев, а в миналото именно Таков е човекът, който пръв се докосва и работи с таланта на прохождащите в бокса братя Кубрат и Тервел Пулеви в ЦСКА.

Александър Христов – една от легендите на българския бокс и една от най-големите гордости на спортен Пловдив! Олимпийски вицешампион кат. до 54 кг от летните игри в Сеул 1988, световен шампион от Тампере през 1993 г., носител на Световната купа от Банкок през 1994 г., двукратен европейски шампион от Будапеща през 1985 г. и от Торино през 1987 г. Дългогодишен състезател на „Локомотив“ в родния си град. В 380 двубоя има едва 15 загуби, а носът му никога не е бил чупен! След края на кариерата си остава отдаден на бокса, основава собствената си школа „Пловдив-1998“, а негово откритие е звездата ни при жените на ринга Станимира Петрова.

Красимир Гергинов – основател на един от най-старите клубове по бойни спортове в България ABC FIGHT CLUB. Дългогодишен състезател и треньор по таекуон-до ITF, многократен шампион на България, един от двамата носители на 7-ми дан в таекун-до в България, международен инструктор, съдия и треньор по кикбокс.

Стефан Панайотов и Емил Митков – двама млади, изключително талантливи и амбициозни български треньори от боксов клуб „Юнайтед“ към пловдивското спортно училище, които са нетърпеливи да запалят още деца по любимия ни спорт. А това ще се случи още утре – събота, на Бунарджика!

ПРОГРАМАТА ВКЛЮЧВА:
11:15 – старт на загрявката и леки тренировъчни упражнения, бой с лапи
11:30 – лек крос до паметника на Альоша
11:45 – междинна тренировка на Альоша


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА