Last news in Fakti

7 Декември, 2019 13:10 2 226 26

Премиерът Бойко Борисов: Обещал съм, държавата ще построи стадион на Ботев (Пловдив)

  • бойко борисов-
  • обеща-
  • стадион-
  • на ботев (пловдив)-
  • с държавни пари

"Ще осигурим парите, но при едно условие – стадионът да е общински", каза премиерът Борисов пред в-к ''Марица''

Премиерът Бойко Борисов: Обещал съм, държавата ще построи стадион на Ботев (Пловдив) - 1
Снимка: БГНЕС

Стадион "Христо Ботев" ще бъде построен, защото съм обещал. Това заяви специално за в-к "Марица" преди минути премиерът Бойко Борисов.

"Ще осигурим парите, но при едно условие – стадионът да е общински", каза Борисов.

Премиерът уточни, че за да се случи това, сегашната концесия трябва да бъде прекратена. Според договора срокът за строителството на Колежа изтича на 13 март 2020 г.

- Г-н Борисов, в Пловдив днес се готвят поредните протести срещу забавеното строителство на стадион "Христо Ботев". Инициаторите настояват всички страни да изпълнят ангажиментите, които се поеха по време на срещата и рестарта на строителството през август, на която и вие присъствахте. Как ще коментирате?

- Живеем в демокрация и всеки е свободен да протестира. Аз моят ангажимент ще го изпълня. Каквото съм казал, ще стане. Стадион "Христо Ботев" ще бъде построен, защото съм обещал.

Ще осигурим парите, но при едно условие - стадионът да е общински. Вече сме обсъдили това с кмета Здравко Димитров. За да се случи всичко, сегашната концесия трябва да бъде прекратена. Видя се, че собственикът на "Ботев" не можа да построи стадиона. Така е с бизнеса - ако хвърли 20 или 30 милиона, първо смята как ще си ги върне. Ясно е, че при сегашния интерес към футбола, това не може да стане от билетите.

- Как ще бъдат отпуснати парите и не смятате ли, че това ще предизвика реакции сред другите клубове?

- Първо юристите трябва да намерят законово решение за прекратяване на сегашната концесия, за да не се влиза в съдебни дела. После Общинският съвет трябва да вземе решение за строителството и да поиска помощ от държавата. Ще осигурим парите, а общината ще построи стадиона. После може да го отдаде на футболния клуб под наем. Това е единственият начин стадионът да стане с държавна помощ.

А за реакциите - сигурен съм, че ще има хейт, но дано е по-малък. Аз лично смятам, че Пловдив има по-голяма нужда от нов мост над Марица и Околовръстно шосе, защото градът се разраства и се задъхва. Но съм такъв - когато съм обещал нещо, го правя. Не мога да се отмятам като другите и затова хората ми вярват. Знам, че ще има реакции и от другите клубове. Наскоро се срещнах с президента на Локомотив Пд Христо Крушарски. Там също ще помогнем. Лошото е, че футболът не се управлява ефективно и клубовете не могат да се издържат. Макар че Лудогорец показа как когато собственикът лично държи нещата под контрол и се интересува за какво се харчат парите му, клубът върви нагоре и се самоиздържа. Точно обратното е в Левски - през две-три години сменят собствениците, всеки сезон въртят по два отбора и пак не вървят. Футболът може да се издържа сам, но се иска работа. Преди години като младеж идвах в Пловдив за гостуванията на Левски и помня пълните стадиони. Входовете оставаха отворени до средата на първото полувреме, за да могат да влязат всички. Нямаше и едно свободно място. Ако се прави продукт, ако хората се върнат по стадионите, клубовете ще печелят.

- Като помагате на "Ботев", не рискувате ли напрежение със софийските клубове?

- Аз си обичам Пловдив, макар че помагам и на другите. Като говорим за футбол, ясно е, че той не се прави в центъра на София. Там родителите са богати, не искат децата им да се мъчат по стадионите. Дори най-добрите софийски футболисти през годините са от покрайнините. В Пловдив е друго. Тук винаги се раждат големи таланти.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 zeus

    23 4 Отговор
    Пари за пенсии, заплати, здравеопазване и т.н. няма, ама за ритнитопковци и самолети има.

    Коментиран от #23

  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    18 3 Отговор
    ДВУЛИЧНИК А КАК ЖИВЕЯТ ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА НЕ ТИ ПУКА ТО СИТ НА ГЛАДЕН НЕ ВЯРВА ВИЕ СТЕ ОЛИГАРСИ НЕ ВИ ПУКА ЗА ХОРАТА А СЕ СЕЩАТЕ САМО ПО ИЗБОРИ КАТО ПОДКУПВАТЕ С КУПЕНИ ГЛАСОВЕ ЕДНОКРАТНО НЯКОЙ ХОРА
  • 4 Лорд Девлин

    14 2 Отговор
    Бойко да ми седнеш на хуя
  • 5 Хаха

    8 0 Отговор
    Той обещаваше

    Коментиран от #26

  • 6 Лекар БГ

    20 0 Отговор
    Нямам нищо против клубът Ботев Пловдив.Но нямам и нищо общо с него.Стадионът щял да бъде"общински".Тогава,защо с МОИТЕ пари,Държавата в лицето на Боко,ще им строи стадион?!Същият въпрос стои и за този на Арда-Кърджали.Поне половината българи,никога в живота си,няма да ползват тези съоръжения.Клубовете са ЧАСТНИ,ТЪРГОВСКИ ДРУЖЕСТВА.Печелят от реклами,трансфери и пр.Доколкото виждам,стотици тежко болни деца имат нужда от лечение.И родителите просят пари от дарители,Българската Коледа и пр.ЗА ТЯХ НЯМА!Има за стадиони на някакви си клубове....с нашите пари?!

    Коментиран от #8, #24

  • 7 адв Цанова

    17 0 Отговор
    Докога българи, ще позволявате шепи клоуни
    и въжеиграчи настанили се в МС и Парламента,
    да се подиграват с вас и ви ограбват ежедневно
    и ежечасно !
    Жал ми е когато гледам тези нещастници от вас,
    как "самоотвержено и със страст" трият индулгенциите на Д.П.
    и си въобразяват че ще ги покажат по казионните медии,
    като следващите пишкин милионери спечелили от лотарията !?
    Живота ви протече в лъжи, несгоди, корупция
    и мизерия !
    Няма кой да ви компенсира изгубеното време. . .
  • 8 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    10 0 Отговор

    До коментар #6 от "Лекар БГ":

    ЛЕКАР БГ ТОЧНО В ЦЕЛТА ТАКА Е

    Коментиран от #11

  • 9 ГосТ

    9 0 Отговор
    А какво точно означава "лига ефбет" ???!!! И какво точно означаваше оная среща между тиквата,черепа и гела ? Дали не е свързано с разпределяне на черното тото? С оглед на това което предлага и представлява българският футбол, точно в него ли трябва да вкарва пари държавата ? И пак,какво точно означава "лига ефбет" ? Тоест, няма национална лига,или ?
  • 10 Държавата на главанаците

    10 1 Отговор
    Александровска болница се разпада буквално, бистрилшкия тигър стадион щял да строи ?!? Това са частни клубове ве Пунта Мара да се оправят, ако не да фалират ! То поне футбол да играеха, а то перачници за пари на колегитети мутропитеци ?

    Коментиран от #12

  • 11 Лекар БГ

    7 0 Отговор

    До коментар #8 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Много ти благодаря за оценката.Бесен съм,брат,писна ми,отвратен съм.
  • 12 бАЙО

    5 0 Отговор

    До коментар #10 от "Държавата на главанаците":

    Тоа па, директора на Александровска нали ти каза: От 23 сгради сме ремонтирали ОСЕМ 8 , ЩЕ РЕМОНТИРАМЕ ОЩЕ 10.........кога ли? Ами някога, по-вероятно Никога . ЗА ОСТАНАЛИТЕ 5 СГРАДИ ни дума , ни вопъл.... От коя ли партия е ? Важно е обаче стадиони да има.ЧАСТНИ СТАДИОНИ С ПАРИТЕ НА НАРОДА!
  • 13 ГосТ

    8 1 Отговор
    Дам..."Официално: Първа лига става efbet Лига, нямало конфликт на интереси" Официално- тиквата,черепа и гела решиха да няма първа национална лига, а да има лига ефбет !!! А данъците на народа ще отиват за стадионите на лига ефбет ! И дори да бъдат национални стадиони,не мисля че държавата трябва да инвестира във футбол. Има много други спортове в които се показват резултати на световно ниво !
  • 14 Асанчо-ромчето

    7 0 Отговор
    Баце Бойко нъ мен няма ли дъ строиш една къща 15 циганета съм дал на тая страна

    Коментиран от #22

  • 15 От какъв зор?

    3 0 Отговор
    Нали клубовете са частни? Да си строят. Аман от комунисти.
  • 16 9689

    5 0 Отговор
    Мутро долна това са наши пари.
  • 17 а пирамида кога Хеопсе

    2 0 Отговор
    Консултирал ли си се с юристи преди такива обещания да даваш. И как така ем общински , ем на ритнитопковците.
  • 18 Голем смях

    3 0 Отговор
    Боли ме швепса за стадиона на Ботев.Те не могат да напълнят селския стадион в Коматево.А стадион във Варна,Русе,Плевен,Пазарджик..няма ли да направиш маймуно отвратителна и лъжлива.Там не се ли раждат таланти ?
  • 19 Чичо Гошо

    0 0 Отговор
    Ами от "БотИв" да си вземат парите от Цецо КТБ-то и...готово!Апропо да попитам,Бойко ти колко стадиона построи на държавата,че ще строиш на частници бе абдал!Или строй на всички или...м....а!

    Коментиран от #25

  • 20 Усмивката

    1 0 Отговор
    Да де...ГЕРБ ще строи стадион в Пловдив за наша сметка.За да разказват бъдещите поколения .Те пък на своите внуци......Имало едно време един строй.Всичко било наше.Пък нашето на вожда.Той ни санира.Строителството на стадионо,детски площадки и платени паркинги и тоалетни бе в своя ,,Златен век”.Докато злата вещица на хаоса и бъркотията Мая ,не му завидяла.Изкарала му компромати и далавери отпреди да стане шев на МВР ,и чак до митичната дружба с ислландската принцеса Цветелина Бориславова.
  • 21 мишо

    0 0 Отговор
    От къде пари за стадиони бе БУКЛУК.Пенсионерите ,милион и двеста,с по 200-300 лв пенсии ,за тях няма пари???????Ти родители нямаш ли бе тъпанар.Обрекал си над милион души на бавна и мъчителна смътр.Заслужаваш с камъни да те пребият.НА МАСОВИ ПРОТЕСТИ БЕ ХОРА .ТОВА БЕЗРАЗЛИЧИЕ КЪМ МИЗЕРИЯТА НА ТОЛКОВА ХОРА ,ВЕЧЕ НЕ СЕ ТЪРПИ.
  • 22 Ново

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Асанчо-ромчето":

    Асанчо далавара брат за 15циганчета стадион трябва да искаш този в коматево само ботев Дане изпадне от групата чете ти го вземат национализация
  • 23 Ново

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "zeus":

    Не е така ако борисов не направи стадион ще освободат самуилов и трябва нов собственик
  • 24 Болен пациент

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Лекар БГ":

    Докторе нека да има стадион зачуждите футболисти чете играят в тяхните страни на калдаръма и повече пари за тях да ни хвалят че сме добре щом на нас дават по 10-15000евро то на българите колко ли дават
  • 25 Ново

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Чичо Гошо":

    Чито гошо нека им построи стадион те плащат Големи заплати трябва да се помага на закъсалите /некъдърни/собственици където искат там ще строи стадиони сусурлево вълчедол пари има некъдърници също
  • 26 Оптемист

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Хаха":

    Но дали ще премиер след 2год обещанието не е като даването