Last news in Fakti

8 Декември, 2019 10:22 1 474 0

Лацио нокаутира Ювентус, ''бианконерите'' завършиха мача с 10 души

  • серия а-
  • лацио-
  • победа-
  • над ювентус-
  • 3:1

Това бе първо поражение за „старата госпожа” през сезона и седма поредна победа за „небесносините”.

Лацио нокаутира Ювентус, ''бианконерите'' завършиха мача с 10 души - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Късно снощи отборът на Лацио постигна много солидна победа над Ювентус в едно от дербитата на 15-ия кръг в италианската Серия А. Римските „орли” се наложиха с 3:1 у дома, въпреки че тимът от Торино бе този, който поведе в резултата на „Олимпико”.

Това бе първо поражение за „старата госпожа” през сезона и седма поредна победа за „небесносините”.

Кристиано Роналдо вкара в 15-ата минута, за да открие резултата и да даде преднина на своя тим. Португалецът реализира един от най-лесните си голове, след като засече центриране на Бетанкур отдясно и от няколко метра не срещна никакви трудности да порази целта.

Голът не смути домакините, които направиха всичко възможно да възстановят статуквото в мача. Това обаче се случи едва в продължението на първата част, когато Луис Фелипе изравни. Луис Алберто получи на левия фланг и с много прецизно центриране от границата на пеналта, сложи топката на главата на Фелипе. Бразилецът се извиси над всички и заби коженото кълбо в мрежата.

В 69-ата минута дойде и един от решителните моменти в срещата. Именно тогава гостите останаха с човек по-малко. Куадрадо фаулира безцеремонно откъсващия се сам срещу вратата на гостите Лазари. Ситуацията с колумбиеца бе прегледана с VAR преди той да бъде пратен под душовете.

Четвърт час преди края на срещата Лацио успя да направи пълен обрат на резултата. Луис Алберто се отличи с нова много прецизна асистенция, този път към Милинкович Савич. Сърбинът бе намерен с дълъг пас в наказателното поле, овладя с десния крак, а веднага след това с левия насочи топката под плонжа на вратаря за 2:1.

В 79-ата минута Чиро Имобиле пропиля дузпа, след като на два пъти ударите му бяха спасени от стража на Юве.

Все пак в продължението на мача Лацио реализира трети гол, който сложи точка на спора. Кайседо реализира за домакините и форми крайния резултат в мача.

Така Лацио се доближи на само три точки от Ювентус, който заема второто място в Серия А. Лидер продължава да бъде Интер, който направи 0:0 с Рома/gong.bg.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА