Last news in Fakti

9 Декември, 2019 21:26 1 572 18

От WADA искали по-тежко наказание за Русия

  • русия-
  • наказание-
  • wada

Това е лъжа с невиждани досега пропорции

От WADA искали по-тежко наказание за Русия - 1
Снимка: БГНЕС

Вицепрезидентът на WADA - Линда Хелеланд не е доволна от санкцията, наложена на Русия, защото не е достатъчна, пише гонг. Руските спортисти получиха забрана за участие на всички големи спортни форуми в следващите четири години, като това включва олимпийските игри в Токио следващото лято, както и световното първенство по футбол в Катар през 2022 година.

“Една от най-големите спортни нации в света използва измама, манипулира и заличава доказателства дори след наложени вече наказания и явни доказателства. Това е предателство спрямо всички чисти спортисти, спортисти, които са се опитвали да проповядват феърплей като основната си ценност”, заяви норвежката Хелеланд на срещата на WADA в Лозана днес.

“Фактите са налице. Свидетели сме на лъжа, която е с невиждани досега пропорции. А отричането на явната измама е тревожно. Настоявах за пълна дисквалификация, но това е максималното към настоящия момент”, коментира още Хелеланд.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАРО ЗЛОБАРО

    26 9 Отговор
    WADA СПОНОРИРАНА ОТ СОРОСОИДИТЕ АМЕРСКИ ИСКАТ ЛИ 👊👊👊👊👊 В МИРИЗЛИВИЯ СУРАТ ВЪШЛЯСАЛ ?
  • 2 Private Spaсe

    27 6 Отговор
    Линда амерката ингилизо говорящата духачка на Сорос!
  • 3 Последния софиянец

    21 6 Отговор
    Тая няма ли кой да я удави в някоя ВАДА.
  • 4 Age

    21 6 Отговор
    Не се хващайте на лъжите им, допингът няма общо, просто Запада го е яд, че печалбата от Игрите се разпределят между всички участници, а не само между богатите такива, а малки държави като Хърватия и Уругвай биха големци като Англия и Португалия.
  • 5 Уди Кълвача

    19 4 Отговор
    WADAСЕ ИЗДЪРЖА ОТ СПОНСОРСТВО ВСЯКА ГОДИНА РАЗЛИЧНИТЕ ДЪРЦАВИ МИНИСТЕРСТВАТА ИМ НА СПОРТА ДЕЛЯТ КОЙ КОЛКО ПАРИ ПРЕЦЕНИ И ГИ ПРЕВЕЖДА НА WADA ПО БАНКОВА СМЕТКА! НАЙ ГОЛЕМИЯ ИМ СПОНСОР Е САЩ, ДАВА ОБИКНОВЕННО ПО 4 МИЛОНА $, НАЛИ СЕ СЕЩАТЕ КОЙ ПОРЪЧВА МУЗИКАТА ТАМ! Купени кокошки, които лапат по едни 100 милиона$ на година и си ги делят 50човека!!
  • 6 някой

    19 4 Отговор
    А тази госпожа няма ли да каже нещо за Норвежките астматици-пардон,спортисти?
  • 7 Порно

    15 3 Отговор
    Норвежка. Точно норвежките скибегачи и биатлонисти са до един астматици. А ако някой попита що ще асматик да бяга в студа , някои и с пушкафна рамо , се отговаря , че това е негово човешко право. А списъкът с "болните" спортисти се пази по строго от военна тайна. Пак за да не нарушат човешките им права.

    Коментиран от #8

  • 8 Уди Кълвача

    15 3 Отговор

    До коментар #7 от "Порно":

    Като зобят норвежците казат, че им било от лекарствата стероидите в кръвта на Майкъл Фелбс за 6 зкатни медала на Олимпиада нито един допинг тест! Не правят тестове на спонсорите си!!! Олимпийските игри ги поквариха както покварват до всичко което се докоснат!
  • 9 Сливи за смет

    12 3 Отговор
    Това същество е толкова гнусно, че и създателят му - рогатият е повръщал от отвращение.
  • 10 Хаджи хаджи Българин

    8 3 Отговор
    Тази е от един отбор с Миглена Кунева- " златоуста" ! И двете говорят пред ПЛЕБСА, за да си заслужат парите!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Алфа Вълкът

    1 14 Отговор
    Пак наритаха Жужи!
  • 13 Ронин

    9 2 Отговор
    Няма смисъл да се харчат пари за,, Олимпиада" да дадът всичките златни на краварите пък дано им стоплят празните и бедни душички! Винаги ще си го мерят с Русия краварите и винаги ще губят!
  • 14 Бракониера

    6 1 Отговор
    Бойкот на тези фалшиви,, ОЛИМПИАДИ" БОЙОКОТ, ОСТАВЕТЕ АЛЧНИТЕ ЗАПАДНИ КАПИТАЛИАТИ И ТЕХНИТЕ СЛУГИ ДА СЕ СЪСТЕЗАВАТ ПОМЕЖДУ СИ!!! КОЛКОТО И МЕДАЛА ДА ОТНЕСАТ ХАМЕРИКАНЦИТЕ ПАК ЩЕ СИ ОСТАНАТ НАЙ ТЛЪСТАТА НАЦИЯ В СВЕТА!
  • 15 Бах - нацист

    7 2 Отговор
    Западните демонстрации , които са поръчали този фарс явно искат война и ще я получат.През 1936 г. е Берлин имаше олимпиада и след това започна ВСВ. Когато едно изчерпано общество се изчерпа , търси война . Но Русия няма да направи грешките на Великият Фюрер , ще направи лунен пейзаж , та и ние ще изчезнем воглаве с НАШАТА УНИКАЛНО ПРОСТА ТИКВА. Като пример , единични спортисти от САЩ , АНГЛИЯ и т.н. как взимат по 7 - 8 залатни медала на една олимпиада БЕЗ АНАБОЛИ . А...!?
  • 16 Дедо ви!

    4 2 Отговор
    Коментарите ме радват. Имало, значи мислещи хора.... Една от най интересните надпревари в историята на спорта остана в историята. Олимпиада без Русия е все едно секс беж жена. Просто не им се връзва че една "изолирана" страна с разпокъсана икономика им разказва играта. Сега американците ще са шампиони във всичко както са световни шампиони в американския футбол и кеча. Когато нямат съперници са много добри. А и спортистите им чисти чист.... та прозрачни. Като Серена Уилиамс и оная гимнаската дето скача на 15 метра височина от място.
  • 17 Чичо Сам

    3 3 Отговор
    Точно така... Рушките свине да си организират вътрешни Комсомолски игри , и да се зобят, колкото искат
  • 18 Eli

    0 0 Отговор
    Тъпанарка лицемерна...спрямо "чистите" спортисти...кои,американските ли? Много са загрижени милите те.