Last news in Fakti

10 Декември, 2019 06:50 1 694 0

Шест 1/8-финалисти в Шампионската лига стават ясни днес

  • шампионска лига-
  • футбол

Срещите са от групи "Е", "F", "G" и "H"

Шест 1/8-финалисти в Шампионската лига стават ясни днес - 1
Снимка: БГНЕС

Днес ще се изиграят последните мачове в груповата фаза на Шампионската лига. Срещите са от групи "Е", "F", "G" и "H", където вече окончателно ще станат ясни имената на още шест отбора, които ще се класират на 1/8-финалите в турнира.

В група "Е" цели три отбора таят надежди за класиране напред - Ливърпул, Наполи и Залцбург. Австрийците приемат мърсисайдци в решаващ сблъсък. Домакините се нуждаят от победа с 2 гола разлика, за да стигнат до 1/8-финала. За англичаните обаче и равенството е достатъчно, а дори и загуба може да ги класира, ако в другия мач Наполи загуби от Генк. В същото време неаполитанците ще си гарантират излизане от групата дори и с равенство. Белгийците не се борят за нищо и със сигурност ще завършат на последното място.

В група "F" нещата са по-прости. Барселона е победител в групата и се класира напред. За второто място ще спорят Интер и Борусия (Дортмунд). "Нерадзурите" със сигурност ще стигнат до 1/8-финала, ако победят каталунците тази вечер. При равенство или загуба, ще трябва да се надяват дортмундци да не постигнат по-добър резултат срещу Славия (Прага).

В група "G" РБ Лайпциг е сигурен осминафиналист и днес ще играе единствено, за да си гарантира първото място в крайното класиране. За другото място, даващо право на участие в следващата фаза, ще спорят Лион и Зенит, които са с равни точки. Французите ще трябва да търсят почти задължителна победа. Хиксът също може да свърши работа на "Хлапетата", но само ако в другия мач Зенит загуби от Бенфика. В противен случай руснаците ще се класират за следващата фаза.

Ситуацията в група "Н" е доста объркана. И там три отбора имат шансове за 1/8-финалите - Аякс, Челси и Валенсия. Холандците и испанците се изправят един срещу друг, като домакините на "Амстердам Арена" се нуждаят само от равенство, за да се класират. В същото време "Прилепите" трябва да търсят победата, но реално и при загуба ще имат шанс, ако в другия мач Челси загуби от Лил. За англичаните пък само победата им дава 100% гаранция, че ще продължат в следващата фаза. При равенство ще трябва да се надяват Валенсия да загуби.

Шампионска лига, 6 кръг:

От 19:55 часа:
Група "Е"
Наполи - Генк
РБ Залцбург - Ливърпул

От 22:00 часа
Група "F"
Интер - Барселона
Борусия (Д) - Славия (Пр)

Група "G"
Лион - РБ Лайпциг
Бенфика - Зенит

Група "Н"
Челси - Лил
Аякс - Валенсия


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА