14 Декември, 2019 14:44 1 606 5

Камбуров приключи 2019-а на 25 гола зад Петър Жеков

  • мартин камбуров-
  • берое-
  • гол

От вездесъщия таран си изпати и последната му жертва - Царско село

Камбуров приключи 2019-а на 25 гола зад Петър Жеков - 1
Снимка: БГНЕС

Играещата легенда на българския футбол Мартин Камбуров не спира да ниже попадения в противниковите мрежи, въпреки че е вече на 39 години. От вездесъщия таран си изпати и последната му жертва за 2019 г. Царско село.

Новаците в елита устискаха нулево равенство в Стара Загора цели 70 минути, но тогава рухнаха пред напора на ветерана. Камбуров се възползва от грешка на защитата на съперника, излезе сам срещу вратаря Джони Пласид, преодоля го и откри резултата.

Малко след това Ибрахима Конте само подпечата успеха на заралии, но големият герой беше именно Камбуров. За него това беше 228-и гол в българския елит. Така той завършва 2019 г. само на 25 попадения от лидера във вечната ранглиста Петър Жеков.

На всички е ясно, че няма как Камбуров да достигне Жеката до края на настоящия шампионат, колкото и да се скъсва да вкарва до май 2020 г. Самият той обяви, че това вероятно е последният му сезон на терена, така че рекордът няма да падне, но поне ще доближи максимално една от живите легенди на родния футбол.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сама птичка

    6 1 Отговор
    Пролет не прави..!
  • 2 гунди

    9 0 Отговор
    Жеков ако беше играл до 40г щеше да вкара 500гола.

    Коментиран от #3

  • 3 Берое

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "гунди":

    На 52 години даже има мачове - 6 мача за Берое на които вкарва последните си 3 гола.

    Коментиран от #5

  • 4 Статистик

    2 0 Отговор
    Жеков е вкарал 245 гола в А група и 8 гола във В група. На свиленградския каун му трябват 17 гола за да изравни постижението на Жеков!!!
  • 5 до 3

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Берое":

    Тогава бИроету играят във В грапа ;)