Last news in Fakti

15 Декември, 2019 09:47 2 525 1

Гуардиола: Ние помогнахме за успеха на Ливърпул

  • манчестър сити-
  • пеп гуардиола-
  • ливърпул

Когато аз стартирах през 2016 година, стандартът за спечелване на шампионската титла беше 85 точки

Гуардиола: Ние помогнахме за успеха на Ливърпул - 1
Снимка: БГНЕС

Наставникът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола коментира пред журналистите битката за титлата във Висшата лига. Това се случи преди дербито с Арсенал, което е част от 17-ия кръг на първенството, и е в неделния ден от 18:30 часа.

"Когато аз стартирах през 2016 година, стандартът за спечелване на шампионската титла беше 85 точки. Сега трябва да спечелиш почти 100, за да станеш шампион. Ние помогнахме на Ливърпул да направи тази крачка и да купи невероятни играчи, а сега ние трябва да гоним нивото им. За 11 години нито един отбор не беше печелил титлата два пъти, а ние постигнахме именно това като спечелихме 14 поредни мача. Сега, когато хората говорят, че ние не сме достатъчно добри, аз не мога да забравя това, което направи този отбор", коментира испанецът.

"Иска ми се да сме по-близо до Ливърпул, но тази ситуация носи полза на клуба. Трябва да намерим изход и да докажем, че сме добър отбор", добави той.

След съботния успех на Ливърпул над последния в таблицата Уотфорд с 2:0 разликата между "червените" и "сините" е 17 точки, но "гражданите" са с мач по-малко, именно предстоящото дерби с Арсенал.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ливърпулчо

    5 1 Отговор
    Честен човек -признава че LIVERPOOL
    е най големия отбор ! БРАВОС !