17 Декември, 2019 19:52 1 196 2

Буфон изравнява рекорд на Малдини

  • футбол-
  • паоло малдини-
  • маурицио сари-
  • ювентус-
  • джанлуиджи буфон

Също така, Буфон еднолично ще стане номер 1 по двубои за “Старата госпожа” в Серия “А”

Буфон изравнява рекорд на Малдини - 1
Снимка: БГНЕС

На днешната си пресконференция Маурицио Сари разкри, че титулярният страж на Ювентус Войчех Шчесни все още не се е възстановил от мускулната си контузия и затова се очаква ветеранът Джанлуиджи Буфон да започне от първата минута в утрешния мач срещу Сампдория от Серия “А”.

Ако това се случи, 41-годишният вратар ще се изравни с Паоло Малдини на първата позиция по най-много мачове в историята на италианския елит. Иконата на Милан има 647 срещи за “росонерите” в Калчото. Също така, Буфон еднолично ще стане номер 1 по двубои за “Старата госпожа” в Серия “А”, след като през изминалия уикенд изравни досегашния лидер в това отношение Алесандро Дел Пиеро, изигравайки 478-ия си мач за “бианконерите” в местната първа дивизия.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Буфон

    5 0 Отговор
    Нареден в редиците на отличните вратари..!
  • 2 xoxo

    1 0 Отговор
    Да-647 на 647 мача.Само,че Малдини има 5 КЕШ,а Бушон- 0. Това е да си от Жувито,МЕРДААААА!