22 Декември, 2019 13:54 1 203 1

Мъри: Футболът не е чалготека, а изкуство

  • станимир стоилов-
  • бфс-
  • футбол

Стоилов е готов за работа

Мъри: Футболът не е чалготека, а изкуство - 1
Снимка: БГНЕС

Бившият треньор на Левски Станимир Стоилов за последно бе треньор на националния отбор на Казахстан. От началото на годината той си почива и отхвърли няколко оферти, въпреки че бе спряган за няколко клуба. Специалистът призна, че вече е готов за ново предизвикателство.

"Имам някакви предложения, но на този етап няма нещо, което да ме удовлетворява. Починах достатъчно. Вече съм готов за работа, презаредил съм батериите. Бях изморен най-вече психически след седем години работа с много напрежение. Много пътувания, далечни дестинации, изключително трудни мачове в Европа. Естествено от другата страна са успехите, които ти дават криле да продължиш", заяви Стоилов пред xnews.bg.

Той отказа да коментира скандалите в БФС и оставката на Борислав Михйлов тази есен.

"Тази тема не ми е приятна, а и не мога да кажа нищо. Българският футбол има много проблеми, но първо трябва да се създават бази, терени и цялостна инфраструктура. Да има силно развит детско-юношески футбол, както преди е било, и след това да говорим за националния отбор и класирания. Футболните клубове са частни, те сами си избират развитието. БФС могат да дават напътствия, да съветват и дават екипировки и топки за децата. Някои хора в нашата действителност си мислят, че футболът е чалготека – който дава парите, той поръчва музиката. Само че футболът не е чалготека, а изкуство – честна и почтена игра, измислена за джентълмени, за да радва хората", каза още Мъри Стоилов.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Торбалан

    2 0 Отговор
    Да, ама не и в България.