22 Декември, 2019 18:51 851 5

Спортист №1 на България завърши 20-и в масовия старт

  • владимир илиев-
  • биатлон-
  • масов старт

Състезанието спечели норвежец

Спортист №1 на България завърши 20-и в масовия старт - 1
Снимка: БГНЕС

Владимир Илиев, който преди дни стана Спортист №1 на България, завърши на 20-о място в първия масов старт на 15 км от Световната купа по биатлон, пише dsport. Българинът допусна шест грешки в стрелбата и завърши на 3:34.8 минути от победителя. Състезанието в Анеси льо Гран Борнан бе спечелено от Йоханес Тингнес Бьо.

Норвежецът бе почти перфектен в стрелбата, като порази 19 от 20-те мишени. Единствената му грешка дойде в третата стрелба. Бьо завърши за 41.36:3 минути. Второто място зае французинът Емилен Жаклен, който също имаше само един пропуск в третата стрелба. Жаклен остана на 42.1 секунди от победителя. Трети се класира братът на Йоханес Бьо - Тарей Бьо, който финишира на 51.8 секунди от малкия си брат.

За Йоханес Бьо това е пета победа от седем старта от началото на сезона. Той е убедителен лидер в класирането за Световната купа с 374 точки. Втори е Тарей Бьо с 313, трети е Кентен Фийон Майе с 281, а Мартен Фуркад е четвърти с 267. Владо Илиев е 24-и със 102 точки, а Красимир Анев е 46-и с 26 точки.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Професора

    9 3 Отговор
    Първи на село 20ти в града, а честито!!!

    Коментиран от #2

  • 2 Алфа Вълкът

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "Професора":

    Направи 4 грешки от прав. През спокойно можеше да е в топ 10.

    Коментиран от #3

  • 3 Професора

    4 3 Отговор

    До коментар #2 от "Алфа Вълкът":

    И баба ми ако беше банкерка щях да се грея сега някъде по тропиците!

    Коментиран от #4

  • 4 Алфа Вълкът

    3 2 Отговор

    До коментар #3 от "Професора":

    Трябва да си подобри стрелбата просто, което е по-лесно от ски бягането. Ама нали си професор, какво ти ги обяснявам тези неща. Винаги си #1 на село!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.