Last news in Fakti

23 Декември, 2019 10:23 938 0

Гатузо с първа победа в Наполи

  • сасуоло-
  • наполи-
  • серия а

Тя дойде с автогол в 94-ата минута

Гатузо с първа победа в Наполи - 1
Снимка: БГНЕС

Наполи победи Сасуоло като гост с 2:1 в мач от 17-тия кръг на Серия А. Трите точка бяха извоювани в 94-ата минута,а успехът е първи за Дженаро Гатузо като треньор на Наполи, след като стартира със загуба от Парма през изминалия уикенд, пише dsport. Неаполитанци най-после спечелиха в италианския шампионат, след като за последно го сториха преди 2 месеца, на 19 октомври.

В 19-ата минута Костас Манолас бе близо до гол, но неговият удар с глава срещна напречната греда на Сасуоло.

Домакините поведоха в резултата в 29-ата, когато 19-годишният Амед Траоре бе забравен на втора греда при едно центриране на Локатели. Халфът подложи крак и изпрати топката между краката на Мерет за 1:0 в полза на Сасуоло. До края на първата част Траоре можеше да отбележи отново, но шутът му спасен по невероятен начин.

През второто полувреме Наполи заигра много по-добре и в 57-ата минута равенството бе възстановено. Алан получи топката на дъгата на наказателното поле, финтира двама бранители и изпрати топката неспасяемо в горния десен ъгъл на вратата за 1:1.

Последваха нови силни минути за неаполитанци в края на двубоя и в 78-ата минута Кайехон бе близо до попадение, но ударът му бе отразен. Секунди по-късно и Мертенс бе на косъм от гола, но пък него сантиметри го разделиха от целта.

В 81-ата минута пък бе отменен гол на Наполи след проверка с ВАР, която показа тънка засада на Кайехон.

В 94-ата минута Педро Обианг си вкара автогол, след като центриране от корнер бе продължено от нападател на Наполи, а на втора греда при опита си да изчисти топката, Обианг си я прати в своята мрежа.

Наполи вече има 24 точки и заема 8-о място, а Сасуоло е 13-ти със 17.

Серия А се подновява на 5-и януари.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА