29 Декември, 2019 12:24 940 0

Солскяер: Не сме далеч от целта си

  • манчестър юнайтед-
  • солскяер-
  • бърнли-
  • голове-
  • получаване-
  • цел

"Искаме да финишираме в топ 4", разкри норвежецът

Солскяер: Не сме далеч от целта си - 1
Снимка: БГНЕС

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер бе много доволен от победата с 2:0 над Бърнли и по-специално от “сухата” мрежа. Последният мач без допуснат гол на “Червените дяволи” бе срещу Лестър през септември. Затова наставникът засипа с похвали своите защитници и вратаря Давид Де Хеа.

“През първото полувреме положихме основите, за да можем през втората част да излезем и да се защитаваме. А в защита бяхме брилянтни. Хари Магуайър и Виктор Линдельоф бяха брилянтни срещу двама страхотни нападатели като Крис Ууд и Ашли Барнс. Никой централен защитник не би искал да се изправи срещу тях. Крайните бранители също бяха много, много агресивни при спирането на центриранията, а когато все пак имаше такива, Хари и Виктор бяха невероятни. Особено Хари имаше няколко ключови намеси в края. При 1:0 се защитавахме добре и успяхме да вкараме втори гол в края. Може би той трябваше да падне по-рано, но важното е, че успяхме да го вкараме. Давид Де Хеа е щастлив от “сухата” мрежа. Нуждаехме се от нея, тъй като не бяхме постигали подобно нещо от септември. Това бе важно за Давид, Хари и Вик. Знаем, че не винаги можем да играем фантастичен футбол и да вкараме четири-пет гола. Напоследък бележим доста, но и получаваме доста попадения. Когато не получиш гол, тогава шансовете ти за победа са по-големи”, смята Солскяер.

Специалистът коментира целите пред отбора, както и предстоящото дерби с Арсенал.

“Целта ни е топ 4 и не сме далеч от нея. Миналият сезон също бяхме близо, но накрая не успяхме да постигнем това, което искахме. Сега момчетата реагираха добре след загубата от Уотфорд и съм доволен от тях. Във футбола трябва във всеки мач да си заслужиш правото да победиш. Сега ни предстои мач с Арсенал, който винаги е труден. Успяхме да се справим с всичко, което Бърнли ни предложи, но сега Арсенал ще ни предложи съвсем други предизвикателства, за които трябва да помислим. Ще бъдем готови за тях”, гарантира норвежецът.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА