Last news in Fakti

5 Януари, 2020 09:05 1 213 0

Босът на Ферари: Статуквото ще се запази поне до 2021 г.

  • формула 1-
  • промени-
  • ферари-
  • мерцедес-
  • ред бул-
  • матия биното

Към момента Мерцедес, Ферари и Ред Бул имат голямо предимство спрямо останалите

Босът на Ферари: Статуквото ще се запази поне до 2021 г. - 1
Снимка: Мерцедес

Водещите отбори във Формула 1 ще запази предимството си и през 2021 г. Това смята шефът на Ферари Матия Биното. Тогава в сила ще влязат новите спортни и технически правила, пише Clubs1.bg.

Те имат за цел да изравнят силите в спорта, като в момента Мерцедес, Ферари и Ред Бул имат голямо предимство спрямо останалите. Според Биното това в крайна сметка ще се случи, но не още през 2021 г.

Промените включват налагане на таван на бюджетите, драстична промяна на аеродинамиката и използване на много повече стандартизирани елементи по автомобилите.

„Тези нови правила ще доведат до стабилност във Формула 1 за 5 години, каза Биното пред Gazzetta dello Sport. – Но мисля, че следващата година отборите с повече ресурси ще имат предимство. Сценарият за 2021 г. няма да бъде много различен от този, който имаме сега.

Новите правила са изработени така, че степента на свобода в развитието е намалена значително спрямо днес. До 3 години след въвеждането на регулациите, разликата между първите и последните ще намалее. И целта на Либърти Медия ще бъде постигната. Но това няма да се случи веднага.”


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА