Last news in Fakti

4 Януари, 2020 18:37 1 131 0

Изненада! Легенда на Барса пое китайски клуб

  • джовани ван бронкхорст-
  • фейенорд-
  • китай-
  • гуанджоу

Джовани ван Бронкхорст застава начело на китайския Гуанджоу Р&Ф

Изненада! Легенда на Барса пое китайски клуб - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Бившият наставник на Фейенорд Джовани ван Бронкхорст ще e новият треньор на китайския Гуанджоу Р&Ф през новия сезон. Новината бе съобщена от китайския клуб днес.

Бившият холандски футболист на на Барселона и Арсенал ще замени Драган Стойкович, който напусна клуба по взаимно съгласие в петък.

От своя страна, Ван Бронкхорст се раздели с холандския гранд през миналия сезон, след като изведе отбора до титлата в Ередивизие през 2017-а година и на два пъти спечели Купата на Холандия (2016 и 2018).

Очакванията към бившия холандски национал от новия му клуб са големи, особено с оглед на това, че той вече е доказал умението си да печели трофеи и като треньор.

До не малка степен решението на Джовани ван Бронкхорст е изненадващо, тъй като с оглед успехите му начело на Фейенорд, може би в съвсем близко бъдеще щеше да получи предложение за работа в сериозен европейски клуб. Явно обаче, от една страна може би нетърпеливостта за ново предизвикателство, а от друга примамливи финансови условия, са повлияли на бившия холандски футболист.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА