Last news in Fakti

6 Януари, 2020 10:28 1 166 2

Българка е №1 по вкарани точки на Вашингтон Стейт

  • борислава христова-
  • вашингтон стейт-
  • баскетбол

В поредния си много силен и резултатен мач Христова вкара 26 точки, като добави 2 борби, 4 асистенции и 1 чадър за успеха на тима си с 96:75 срещу Калифорния

Българка е №1 по вкарани точки на Вашингтон Стейт - 1

Дългоочакваното събитие в историята на колежанския тим на Вашингтон Стейт вече е факт - Борислава Христова подобри рекорда за най-много вкарани точки и вече е реализатор номер едно в историята на женския баскетбол в университета.

В последната си година в колежанския баскетбол отвъд океана варненката надмина досегашната номер 1 с екипа на Кугс - Джейн Егарт, която имаше в актива си 1967 точки от периода 1977-1982 - рекорд, постигнат по времето, когато Боби дори не е била родена.

В поредния си много силен и резултатен мач Христова вкара 26 точки, като добави 2 борби, 4 асистенции и 1 чадър за успеха на тима си с 96:75 срещу Калифорния. Боби записа своя 45-ти мач с над 20 точки.

Това бе победа №100 за треньора на Вашингтон Стейт Ками Етридж при колежаните, а освен това Борислава Христова и компания записаха най-резултатния си мач през сезона.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    8 2 Отговор
    Гордеем се, че е българка, а какво направи България за нейното постижение?!? Но не пречи една тиква да се снима с момичето като си дойде в тук.... нищо, че дори не я познава.

    Коментиран от #2

  • 2 Е па що не

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Благодарение на същата тиква от нашите данъци се изучи тука преди да хване на колеж чак зад океана(от мен да зависеше, сама да си е плащала на учителите, а аз да съм давал по-малко за данъци), а сега други ще се ползват от придобитите й знания и умения. Трябва да е благодарна, че тиквата не мисли толкова за интересите на данъкоплатците си.