Last news in Fakti

9 Януари, 2020 16:41 5 111 9

Родният тенис е разтърсен от анонимна статия във Фейсбук

  • тенис-
  • тенис на корт-
  • григор димитров-
  • стефан цветков-
  • димитър кузманов

Президентът на родната тенис федерация Стефан Цветков взе отношение по темата

Родният тенис е разтърсен от анонимна статия във Фейсбук - 1

Пловдивският тенисист Димитър Кузманов излезе с емоционален пост след отличното представяне на нашите момчета на първия отборен турнир в Сидни ATP Cup. Там Мико, Григор Димитров и компания спечелиха две победи в групата и записаха една загуба и в крайна сметка се наредиха на 9-о място от 24 отбора, което е страхотно представяне за родния мъжки тенис. Повод за изблика на Мико стана анонимна статия, която плъзна из Фейсбук. В нея се твърди, че българската федерация е отказала покана за участие, тъй като не искала да плаща разноските на нашите в Сидни, та се наложило Григор да ги поема лично.

"Хора! Преди ден написахме с главни букви името си в историята на българския тенис и спорт! Завършихме на 9-о място на Световното първенство, като само малшанса ни лиши да излезем от групата, въпреки че завършихме с 2 победи от 3 мача! През тези 14 дни цяла България беше обединена! Такава каквато винаги съм искал да бъде! Хората не спяха, плакаха и изживяваха успеха като техен личен! Защо искате да ни отнемете всичко това?? Не само на нас, но на всички българи!! Бъдете горди от това, което направихме! Това беше за всички вас...", написа Мико, а постът му получи много положителни коментари, подкрепа и поздравления.

Президентът на родната тенис федерация Стефан Цветков също взе отношение по анонимната статия: Много долен платен fake news за "отказаната" покана от БФТ за ATP Cup. Гледам, че много приятели даже са се хванали. Потресен съм и разочарован, защото се разбра откъде идва и защото фокусът трябва да е върху това как да помогнем на бъдещото поколение в тези тежки условия. Явно целят малкото хора, които помагат и работят за оцеляването на БФТ и Тениса, да се откажат, написа той във Фейсбук.

От федерацията излязоха и с официална позиция по въпроса. Ето какво се казва в нея:

Българската федерация по тенис изказва крайното си възмущение, че авторите на този fake news уронват престижа на българския тенис. Крайно разочароващо е и лековерното споделяне на фалшивата новина, при положение, че всички факти са напълно достъпни и лесни за проверяване, което веднага изобличава откровените лъжи.

Предлагаме на вашето внимание регламента на ATP за провеждането на ATP Cup:

ATP Cup е нов формат, който се провежда за първи път през 2020 г., и е състезанието на ATP с най-голям бюджет - 15 милиона щатски долара, от които 6 милиона са гарантирани суми за участие и 9 милиона премии при победа. Във формата вземат участие 24 отбора от 24 страни, които са разделени в шест групи по четири отбора. До финалните осем достигат победителите в групите и двата отбора на второ място с най-добри показатели.

Страна може да се класира за участие в ATP Cup, ако има минимум трима играчи с точки в ранглистата на ATP, като поне двама от тях трябва да имат ATP точки в ранглистата по единично. Ако страна има повече от петима играчи с АТР точки, тогава поне трима от тях трябва да имат АТР точки от ранглистата по единично.

Всеки отбор има капитан, който трябва да се избере от играч №1 в отбора в консултация с останалите членове на отбора. Ако играчът №1 е капитан, тогава друг не се избира. Играчите от всеки отбор получават част от наградния фонд и според изиграните мачове от тях печелят точки респективно за ранглистата на АТР по единично и на двойки съгласно регламента на ATP Cup.

ATP провежда събитието в партньорство с Австралийската тенис федерация (Тенис Австралия), която реално има лиценза за ATP Cup, и поема хотела, храната и транспорта по време на състезанието. Играчите се записват в системата на ATP директно и като на всеки турнир на ATP си поемат транспортните разходи до мястото на провеждане.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джони

    18 1 Отговор
    Нещо опровержението е в стил комсомолски рев . Оставете ни да си вършим работата фокусирайки се в цъдещето наа...обикновенни говняри , тунеядци , кръвопийци и всякакви боклуци . Федерациите са пълни и даже преливат от непотребен боклук . Какъвто е и министъра световен шампион на маса , ама ресторантска .
  • 2 Baba Gitsa

    10 0 Отговор
    Ако всеки сам се записва и си поема разноските по пътуването, а всичко друго е поети от организаторите,тогава за какво му федерация на играча(тя какво поема), наистина малко пошло им обяснение ти
  • 3 Боби

    9 0 Отговор
    Демек Гришата е поел само транспорта до там а останалото си е разходи на организацията на турнира.
    Правилно ли съм разбрал??

    Коментиран от #4

  • 4 русенец

    17 1 Отговор

    До коментар #3 от "Боби":

    Точно така излиза! Григоров е поел разходите по транспорта, австралийците по останалото, а федерацията не е дала и стотинка и обясняват, че това е законно. Питам се защо издържаме федерацията ни по тенис, когато в момент като този я няма? Държавата/данъкоплатците вместо да хранят разни чиновници, които уж развиват някакъв спорт, по-добре да дават тези пари по училища и детски спортни школи, че децата ни растат с наднормено тегло и никаква физическа култура.

    Коментиран от #5, #6, #7

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Bxbxn

    8 0 Отговор

    До коментар #4 от "русенец":

    През спортните федерации отдавна се краде..те затова са измислени
  • 7 Хкк

    0 5 Отговор

    До коментар #4 от "русенец":

    Не разбрахте ли , че участниците се прибират с по няколко стотин хиляди та искате федерацията да им плати пътните. В професионалния тенис никой на никого не плаща подобни разходи. Какво не разбрахте?
  • 8 Тенис у бг

    5 0 Отговор
    Абе не знам ама Енев каза, че за играчите не го били молили за нищо. За треньор даже. Другите отбори пък си имаха треньори, а ние нямаше да имаме ако не беше на Григор човека там. Прозират лъжи нещо май май
  • 9 безпартиен

    3 0 Отговор
    Федерациите са превърнати в хранилки на известни и не толкова известни спортисти,партийни а и ДС активисти!Какви са заплащанията на президентите на федерациите и членовете на управителните съвети?Това е тайна по-голяма и от държавна тайна.Няма журналист,министър на спорта и който и да е да попита!!!!Да не се окаже,че с парите от заплати може да се издържа целият детско-юношески спорт!!!