Last news in Fakti

13 Януари, 2020 08:31 3 826 0

Зидан с феноменално постижение

  • футбол-
  • зинедин зидан-
  • реал мадрид-
  • постижение

До момента Зизу е водил Кралския клуб в девет финала и в тях няма допусната загуба

Зидан с феноменално постижение - 1
Снимка: БГНЕС

Успехът на Реал (Мадрид) във финала за Суперкупата на Испания донесе първи трофей за Зинедин Зидан във втория му престой начело на „белия балет“.

По-впечатляващото е, че Зизу до момента е водил Кралския клуб в девет финала и в тях няма допусната загуба. Девет титли от девет финални срещи е феноменално постижение, което едва ли е записвано в съвременния футбол.

Триумфът с дузпи над Атлетико (Мадрид) в неделя донесе на 47-годишния французин втора Суперкупа на Испания в треньорската кариера на Зидан. Първата той взе през 2017 г.

Освен това начело на Реал (Мадрид) Зизу е печелил три финала на Шампионската лига (2016, 2017 и 2018 г.), две Суперкупи на Европа (2016 и 2017 г.) и два пъти триумфира в Световното клубно първенство (2016 и 2017 г.).

Не трябва да се забравя, че Зинедин Зидан има още един трофей в треньорската си кариера в Реал (Мадрид), а това е спечелената шампионска титла на Испания през сезон 2016/17.

С 10 спечелени отличия Зинедин Зидан е на второ място по този показател сред треньорите на Реал (Мадрид). Първи с 14 е легендарният Мигел Муньос. На трета позиция е Луис Молоуни с осем, а след него е Висенте дел Боске със седем.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА