Last news in Fakti

16 Януари, 2020 15:51 1 551 2

Заради Роналдо УЕФА смени схемата на Идеалния отбор за 2019 г.

  • уефа-
  • кристиано роналдо-
  • футбол-
  • идеален отбор

В сряда европейската футболна централа обяви най-добрите 11 според феновете за изминалата година

Заради Роналдо УЕФА смени схемата на Идеалния отбор за 2019 г. - 1
Снимка: БГНЕС

УЕФА сензационно променила схемата на Идеалния отбор за 2019 г., за да включи и Кристиано Роналдо, разкриват медии в Англия.

В сряда европейската футболна централа обяви най-добрите 11 според феновете за изминалата година. Избраната схема бе рядко използваната 4-2-4, което събуди подозрения.

Всъщност Роналдо е бил на четвърто място в категорията за нападател след Лионел Меси, Садио Мане и Роберт Левандовски.

Ръководителите на УЕФА не били впечатлени и затова решили да променят схемата, като добавят нападател и се лишат от един полузащитник. "Късметлията" бил Н'Голо Канте от "Челси".

Тази промяната постави под съмнение честността на вота.

Идеалният отбор за 2019 г. е трябвало да бъде обявен миналата седмица, но решението за включването на Роналдо и промяната в тактическата постройка са довели до закъснението.

Говорител на УЕФА предположи, че промяната е в резултат на триумфа на Португалия в Лигата на нациите: "Схемата на Идеалния отбор бе избрана, за да отрази вота на феновете паралелно с постиженията в турнирите на УЕФА", каза той.

"Затова има петима победители в Шампионската лига и четирима финалисти от Лигата на нациите, сред които и един победител.", добави представителят на европейската централа.

В предишни години феновете сами са избирали схемата. В пет от последните шест издания тя е била 4-3-3. Изключението е през 2017-а, когато е използвана 4-4-2.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Уфф

    6 1 Отговор
    Кои са тия Левандовски и Мане

    Коментиран от #2

  • 2 Peci kupona

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Уфф":

    Ония там и другия отляво!