Last news in Fakti

22 Януари, 2020 13:15 955 4

Веселин Топалов стартира с победа в Гибралтар

  • веселин топалов-
  • победа-
  • гибралтар

Антоанета Стефанова също завоюва успех

Веселин Топалов стартира с победа в Гибралтар - 1
Снимка: БГНЕС/АРХИВ

Българският гросмайстор Веселин Топалов започна с победа участието си в 18-ото издание на фестивала по шахмат в Гибралтар. Турнирът е с награден фонд 200 хиляди лири в десет кръга по швейцарската система. Топалов, който е бивш световен шампион, игра с белите фигури и се нуждаеше само от 25 хода, за да победи младия индиец Санкалп Гупта, предаде БНР.

Състезаващият се за Грузия българин Иван Чепаринов също стартира с успех. Той надделя с черните фигури над Евгениос Йоанидис (Гърция).

Антоанета Стефанова спечели с белите срещу Енрике Вега Осасуна от Испания, Габриела Антова завърши реми с испанката Латаша Сантос, а също с черните фигури наравно приключи и Нургюл Салимова срещу Гавин Джонс от Англия.

Победителят в Оупън турнира ще заработи 30 хиляди лири, като първите 15 ще получат парични премии. Предвижда се и отделно класиране за жените, като най-добрата при дамите ще вземе 20 хиляди лири, а първите 15 също ще заработят парични бонуси.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Умберто

    0 0 Отговор
    Браво Веселин!Цунцванг им реализирай.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Pompev/gradinski shah majstor

    1 2 Отговор
    Добре де сега ще гледам партията,обаче тоя е слаб
  • 4 Pompev/gradinski shah majstor

    1 0 Отговор
    Хубу де,Веско Крамник що ходи до тоалетната толко често бе,да не беше пил бира, Там са по големи доносници от нашите