7 Февруари, 2020 20:35 1 222 9

Новият в ЦСКА: За малко да вкарам за Ювентус

  • белтраме-
  • кариера-
  • история-
  • сайт-
  • ювентус-
  • цска-
  • решение-
  • трансфер

Италианецът Стефано Белтраме говори за себе си пред клубния сайт

Новият в ЦСКА: За малко да вкарам за Ювентус - 1
Снимка: cska.bg

Новият футболист на ЦСКА Стефано Белтраме, който е роден на 8 февруари 1993 година, се представи във видео пред официалния сайт на "червените".

Предлагаме ви изявлението на халфа:

"Аз съм Стефано Белтраме и нямам търпение да покажа на всички на какво съм способен! 26 годишен съм, почти на 27. Играл съм в няколко различни отбора в Италия , както и три години в Холандия. Сега съм тук и съм много развълнуван от новото предизвикателство.

Само ЦСКА!. Започнах да тренирам футбол, когато бях 5-годишен. Брат ми играеше футбол, той е с две години по-голям от мен.

Веднъж наблюдавах тренировката му. Спомням си, че треньорът каза, че им липсва един играч и ме покани. Започнах случайно и играех за забавление. Когато бях на 17 години, играех за италианския клуб Новара.

Мисля, че Ювентус се свърза директно с клуба, за да договори трансфера ми. По това време Кристиано Джарета беше спортен директор в Новара. Новара реши да ме продаде на Ювентус. Това беше страхотен трансфер за мен, той като Ювентус е най-добрият отбор в Италия. Така че благодаря и на двата клуба.

Играл съм за младежките отбори на Италия от 18 до 21 години. Най-добрият ми период бе в тима до 19 години. Играхме квалификации за европейското първенство, но не успяхме да се класираме. Испания ни отбеляза гол в последните минути на мача. Въпреки това периодът ми в националния тим беше страхотен.

Когато бях част от младежкия тим на Ювентус, бях повикан да тренирам с първия отбор за два-три месеца. По това време треньор беше Антонио Конте. Той е страхотен човек, страхотен треньор. Научи ме да горя в играта, да бъда по-агресивен, по-настоятелен. Научих много от него и съм му благодарен.

Дебютът ми за мъжкия тим на Ювентус беше сбъдната мечта. Съперник беше Дженоа. Влязох в игра в последните 15 минути. Почти отбелязах гол при 1:1, но крайният резултат остана непроменен.

Независимо от това този ден остава най-любимият ми до момента.

След Ювентус отидох под наем в Бари - тогава във Втора дивизия на Италия. Сега е в Трета, но Бари е голям клуб в Италия. След това продължих в Модена, отбор от същата дивизия. Начело тогава на отбора беше много известен треньор в Италия - Валтер Новелино. От Модена преминах в Про Верчели, втородивизионен отбор от Северна Италия. Продължих кариерата си в Холандия, където първата година играх в Ден Бош.

Това бе първата ми година извън Италия и бе страхотно преживяване. Втората година в Холандия играх за Гоу Ахед Игълс. Миналата година се завърнах в Ден Бош, когато почти спечелихме промоция в първото ниво на холандския футбол. Обаче загубихме полуфинала от бившия ми тим Гоу Ахед Игълс.

Но миналата година беше паметна за мен, най-добрата в последните пет. Така че, когато чух за възможен мой трансфер тук, веднага влязох в интернет и разбрах, че ЦСКА е най-добрият клуб в България, най-титулуваният. Затова и веднага казаха "да". ЦСКА е амбициозен тим. Искам да спечеля трофей с отбора. Също така ЦСКА е отборът на най-добрия български играч - Стоичков. Сещам се и за Бербатов, когото помня по-добре, тъй като е по-млад.

Срещнах се с отбора за първи път в Марбея по време на зимния лагер. Веднага ме включиха в групата, това е страхотно за мен. Има много добър баланс от млади и по-опитни играчи.

Искам да дам всичко от себе си. Винаги съм готов, знам, че конкуренцията в отбора е голяма. Но това е добре, защото когато нивото е високо, това означава, че и ти си добър играч. Искам да дам най-доброто от себе си и да затрудня треньора в избора му за стартови футболисти. Мисля, че материалната база е добра. Разбира се, ако сравняваме в Ювентус, те имат по-голяма база. Но ако правим съпоставка с останалите отбори, то нищо не ни липсва. Базата в Панчарево е много добра. Климатът е леко студен заради снеговалежа, но не е проблем. Ще тренирам максимално за предстоящия мач с Левски. Знам колко важен е. Нямам търпение да участвам в него. Харесвам такава атмосфера.

Знам, че ЦСКА е най-добрият отбор в България. Това, което мога да обещая, е, че винаги ще давам най-доброто от себе си на терена. Целите на отбора и на феновете са и мои цели. Винаги ще играя на 100 процента".


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коко

    9 0 Отговор
    Аз за малко да вкарам за Барселона ама те нем е търсят
  • 2 Шопо

    10 0 Отговор
    Я па го вкарах на жена ти ...
  • 3 Фен

    5 3 Отговор
    Какво падение. От "Гоу Ахед Игълс" в "Гоу Ахед Люлякс"
  • 4 И аз

    9 0 Отговор
    За малко да го вкарам и тя си тръгна ама не се хваля
  • 5 Порно

    2 2 Отговор
    То и аз преди години насмалко да вкарам на Клаудия Шифър , ама тя не разбра. Рязмина се с целуната ръка.

    Коментиран от #7

  • 6 Чорбата

    6 1 Отговор
    Ако ще правим цирк , добре е момчето ! Много е забавен .
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Фен

    2 0 Отговор
    Аз пък за малко да стана милиардер ! ПОРЕДНИЯТ НЕУДАЧНИК .
  • 9 мечо

    1 0 Отговор
    и са снимал до хан кобрат аман от такива тапанари