Last news in Fakti

9 Март, 2020 15:35 1 175 11

Адвокатът на Левски: Клубът не потъва!

  • левски-
  • съд-
  • адвокат-
  • финанси-
  • ивоков

"Може всичко, което се случва в момента, да е за добро", заяви Иво Ивков

Адвокатът на Левски: Клубът не потъва! - 1
Снимка: БГНЕС

Адвокатът на Левски Иво Ивков бе гост в студио “Дерби”, където анализира ситуацията на “сините” и коментира делата, които води клубът.

"Искам да направя едно уточнение. Никакъв кораб не потъва и Левски не потъва. Корабът е сред доста бурен океан, но не потъва. Всеки един от нас трябва да си върши работата и тогава ще видим какво ще стане. Може пък това да е за добро. Може клубът да има просто катарзис и това да му помогне за в бъдеще. Но сега да говорим, че клубът потъва, съм категорично против".

"Всичко е в реда на нещата засега. Където клубът не е доволен от нещо, където мога да помогна от юридическа гледна точка, ще го направя. С клаузата на данъците при Делио Роси беше много страшно наистина, защото сумата в тогавашното естество беше много и можеше да коства много на клуба, но виждате, че на първа инстанция водим в това дело. Има едно нещо по търговския закон, което се нарича “джиро” - даваш нещо на някого и вече сменяш притежателя. Какво ще стане с акциите не е моя работа. Има повече от 3 варианта какво да се случи с тях. “Джиросват се на друг собственик”, “Джиросват се на няколко собственици, “Не се джиросват и този собственик на клуба продължава да работи, както се е работило до сега".

"Въпросът трябва да се реши, но това не е моят приоритет и е отвъд моята компетентност. Нямам информация, но и да знам нещо, няма да излезе от мен, защото не е редно. Не е на дневен ред да се прекратяват договори с футболисти. В момента, това, което правя за клуба, е да взема нови 3 или 4 дела. За "Виваком" не знам нищо. Не знам дали е заведено дело, не знам нищо за тях, от вас го научавам. Делото с "Главболгарстрой" е в съвсем начален стадий, но очаквам да завърши със споразумение".

"Всичко е под контрол, но по-голямата опасност би могла да дойде, ако дълго продължим сигурността в правното положение в акционерното дружество към акционери, собственост, възможност за развитие. Това е потенциална заплаха, ако не се задвижат бързо нещата и не се приемат незабавни действия след края на сезона, да рискуваме да има лавина от нови дела и от самите футболисти. Това ние трябва да предотвратим с много разговори, с правилна политика. Не трябва и дълго да продължава сагата с акциите, трябва да е ясна собствеността".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аноним

    7 1 Отговор
    Хич,само дето играе черно тото да оцеллее
  • 2 Перо

    8 2 Отговор
    Как не потъва бре,вие се удавихте
  • 3 Шабан

    6 2 Отговор
    Закривай
  • 4 ФЕН без значение

    7 1 Отговор
    Не знам, как не потъвате, ама събирате едни пари от феновете и никаква игра срещу отбор, като “Ботев” Враца. Просите пари, а не играете, за “черно” тото даже и не ми се мисли. А заплатите на аус-лендърите трябва да се дават редовно..... Абе една тояга, та по всички т.нар. отбори в България!
  • 5 5000

    8 0 Отговор
    В Левски започна да се усеща странна атмосфера някъде след 2005 - 2010. Започна търговията, тя тръгна от ДЮШ. Богатите бащи започнаха да плащат на треньорите за да играят синовете им. Тази система въведе Бисер Хаздай. След 10 години го изритаха но системата беше прогнила. Треньорите се мразеха, водеха войни, качеството на ДЮШ западна, започна да не създава добри играчи. От най-добрата школа отидоха в нищото. Администрацията беше пълна с неразбиращи от работата си, близки на собственика. Трансферите беха дадени на един инвалид да ги движи, който нищо не разбираше. Взимаха се ненужни и слаби играчи ни с тлъсти договори и неустойки. Дружеството се източваше и се обогатяваха само определени лица. Така Левски затъна. Ако футболистите обичат клуба,да намалят десетично заплатите си, но как да стане като 80% са наемници дошли за пари? Помните ли Левски с Гунди, Соколов, Аладжов, Патрата, Теко Абаджиев, Дълга Мара, Сашо Костов и още други, стадиона се пръскаше??? Днес черньовци един куп, незнайник до незнайник, качество няма!!
  • 6 asd

    5 3 Отговор
    Ей, Боклук,
    Я кажи как клуб със собственик,обявен за международно издирване ще бъде спонсориран от БСТ??? Паразити мръсни!
  • 7 Футболист

    6 1 Отговор
    Колко неизгодни договора за отбора си съставил гадино? Последно четох за някакъв играл има няма двайсет минути, сега търси 150000евро от Левски. Договорът си му го съставил ти!
  • 8 Пената

    2 0 Отговор
    На 31 март НАП ги приключва!!!
  • 9 Гост

    2 0 Отговор
    Не потъва издига се към дъното :D
  • 10 ДОКО

    0 0 Отговор
    ИМЕННО ЗА ТОВА КАСКЕТА ГЕШЕВ ИСКА ДА ВЪРНЕ БОЖКОВ У БУГАРСКО...МУУ
  • 11 ЛЕВСКИ НЯМА ДА

    0 0 Отговор
    ПОТЪНЕ , НАЛИ ПЕРЕ ПАРИТЕ НА КРАДЦИТЕ !