Last news in Fakti

9 Март, 2020 15:48 940 1

Ивелин Попов с много силен мач срещу гранд в Русия

  • попов-
  • ростов-
  • цска москва-
  • гол-
  • дузпа-
  • var-
  • червен картон

Българският футболист отбеляза гол при победата на неговия Ростов над ЦСКА Москва с 3:2

Ивелин Попов с много силен мач срещу гранд в Русия - 1
Снимка: БГНЕС

Ивелин Попов изигра цял мач за неговия Ростов при победата над ЦСКА Москва с 3:2 в 21-ия кръг на руското първенство. Попето вкара дузпа в 53-ата минута при резултат 1:1 и донесе аванс на домакините. Мачът, освен с много попадения, се отличи и с два червени картона за "армейците" до 51-ата минута.

В 20-ата Илзат Ахметов повали Шомуровод в наказателното поле на ЦСКА Москва и Ростов стигна до дузпа. Зад топката застана бившият играч на гостите Роман Еременко, който стреля слабо и Игор Акинфеев спаси.

5 минути по-късно, Арнор Сигурдсон се възползва от група грешка в редиците на домакините и от центъра излезе сам срещу вратаря. Исландецът нямаше проблем да вкара за 1:0 в полза на ЦСКА Москва.

В 31-ата Еременко се реваншира с уникален гол от над 25 метра. Финландският халф стреля с десния крак силно, топката срещна напречната греда и тупна зад голлинията, изравнявайки резултата.

В 51-ата минута Ивелин Попов спечели дузпа, след като напредна в наказателното поле, а Карпов го спъна в гръб. Руснакът получи червен картон за нарушението срещу българина. Попов се нагърби да бие наказателния удар и с хладнокръвие реализира с удар по земя в долния десен ъгъл, пращайки Акинфеев в другия. Ростов поведе с 3:1 и с двама души повече на терена към 53-ата минута на срещата.

Още един бивш играч на ЦСКА Москва се разписа за Ростов в 63-ата минута, правейки 3:1. Павел Мамаев с удар от дъгата увеличи преднината на домакините.

В 78-ата столичани намалиха изоставането си. Фьодър Чалов получи пас в наказателното поле на домакините, опита да центрира, а топката неволно бе отклонено от Максим Осипенко в собствената врата.

В 83-ата минута ЦСКА Москва стигна до дузпа. Общо трета в двубоя, този път бе за гостуващия тим, след като едно бързо изпълнение на статично положение доведе до задържане, а съдията с помощта на VAR отсъди 11-метров наказателен удар. Чалов се нагърби и стреля, но Песяков успя да отгатне ъгъла и съхрани аванса на Ростов.

Така след 3 дузпи, 2 червени картона, 8 минути продължение на срещата и много драма, Ивелин Попов и Ростов победиха ЦСКА Москва с 3:2. С трите точки, Попето и компания заеха второто място с 38 точки, 8 по-малко от Зенит, а ЦСКА Москва е пети с 35.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Софиянеца

    1 0 Отговор
    Не знам за футбола, ама кръчмата на Попето е София е много готина и свежа. :-)