Last news in Fakti

22 Април, 2020 18:45 899 1

Федерер призова за обединение на мъжкия и женския тенис

  • сливане-
  • организации-
  • тенис-
  • атр-
  • wta-
  • мъже-
  • жени

"Представям си сливане между WTA и ATP", заяви Маестрото

Федерер призова за обединение на мъжкия и женския тенис - 1
Снимка: БГНЕС

Легендата Роджър Федерер използва своя профил в Twitter, за да предложи нещо, за което отдавна се говори в тениса – сливане на ATP и WTA, организациите, които отговарят за мъжкия и женския професионален тенис.

Към момента двете организации действат абсолютно самостоятелно като имат различни категории на турнирите и различни календари. До момента от самите асоциации не са говорили за сливане, но пък във времената на пандемия започваме да виждаме първи общи действия като общи съобщения, общо онлайн шоу, както и общо участие в обявения във вторник фонд, който ще цели да подпомогне по-ниско ранкираните състезатели.

„Просто се чудя...аз ли съм единственият, който си мисли, че сега е времето мъжкият и женският тенис да се обединят и да станат едно цяло?“, написа Федерер, а това предизвика вълна от одобрителни коментари.

Той продължи с мислите си като отговаряше на някои потребители: „Представям си сливане между WTA и ATP. Прекалено объркващо е за феновете, когато има различни ранглисти, различни логота, различни уебсайтове, различни категории на турнирите.“

„Може би трябваше да се случи отдавна, но може би сега е моментът. Това са трудни времена за всеки спорт и можем да излезем от това с две отслабени организации или една по-силна“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пако

    1 1 Отговор
    Е, тогава батковците Серина и Винъс Уилямс ще опаткат всички бръснати и усмихнати "мъже" от големия тенис. Ще има сълзи от Мавъра, Джоко, Федя, а Дришо хич не го мисля