Last news in Fakti

26 Април, 2020 23:05 2 856 6

Безразсъдни бразилски ММА бойци искат отваряне на залите в страната

  • мма-
  • бразилия

В същия ден, в който 407 души загубиха битката си срещу коронавируса в Бразилия, което е нов рекорд в страната, почти 100 бойци и треньори поискаха отваряне на фитнес залите

Безразсъдни бразилски ММА бойци искат отваряне на залите в страната - 1

Боецът в категория петел на UFC - Андерсън дос Сантос, се присъедини към десетки свои колеги протестиращи пред Законодателното събрание на Сао Пауло, за да поиска държавата да отвори отново фитнес залите, въпреки пандемията на коронавирус, предава mma.bg.

Сао Пауло е град с 12,8 милиона души население и в него са 1345 от 3,313 от смъртните случаи, свързани със COVID-19 в Бразилия. Там също се намират 16 740 от 49 492 потвърдени случая към четвъртък.

В същия ден, в който 407 души загубиха битката си срещу коронавируса в Бразилия, което е нов рекорд в страната, почти 100 бойци и треньори поискаха от губернатора Жоао Дория да разреши отварянето на спортни зали. Наскоро губернаторът обяви, че икономиката ще започне да се отваря бавно, като започва от 11 май, но залите не са включени сред дейностите, които ще получат зелена светлина.

Протестиращите бойци поискаха залите да бъдат сред първите групи разрешени дейности. Андерсън споделя, че много зали вече са фалирали, а бойците не могат да дават частни уроци и са обречени на безпаричие. Дос Сантос няма зала в родината си, но дава частни уроци и това пряко го засяга. Той е с рекорд (20-8) в ММА и направи две битки в UFC, които загуби от Наримани и Еуел.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Алфа Чакал

    9 2 Отговор
    Ами искат в залата да се бият, а не да бият журналисти.
  • 2 майтапчийски

    5 4 Отговор
    209 000 000 е населението на Бразилия, колко % 3313?
  • 3 Марио

    20 5 Отговор
    Стига с този вирус.Животът продължава и всичко трябва да отвори.
  • 4 Ахахха

    12 3 Отговор
    Вече наистина почвам да си мисля, че живеем в тотално облъчване и конспирациите не са никакви конспирации а тотална световна диктатура над хората!
  • 5 ЛУД УЧЕН ВТОРА КЛАСА

    8 4 Отговор
    млади здрави прави и тук трябва да ги отворат
  • 6 Ахмак

    0 1 Отговор
    Ми Бразилци ,кво да е.Нашите Бразилци същите....