Last news in Fakti

9 Май, 2020 17:58 1 468 5

Канаваро: Марадона е по-добър от Меси

  • канаваро-
  • меси-
  • марадона-
  • сравнение-
  • титла-
  • ливърпул-
  • коронавирус

"Ливърпул имаше невероятен сезон и заслужава да спечели титлата в Англия", смята легендарният италианец

Канаваро: Марадона е по-добър от Меси - 1
Снимка: БГНЕС

Световният шампион с Италия Фабио Канаваро заяви, че Ливърпул заслужава да спечели титлата в Англия. Италианецът, който е последният защитник, печелил "Златната топка", сподели, че е поздравил Върджил ван Дайк за второто му място в престижната класация миналата година.

"Ливърпул имаше невероятен сезон и заслужава да спечели титлата и да я отпразнува. Ние обаче сме в тази ситуация и е жалко за тях, сподели Канаваро. - Пратих съобщение, за да поздравя Ван Дайк миналата година, но за един защитник е трудно да спечели. Не е достатъчно само да играеш на високо ниво и да печелиш трофеи. Трябва и да имаш късмет и да няма нападател като Кристиано Роналдо и Лионел Меси пред теб.

Ако имаш Меси или Роналдо, започваш с 1:0. Но аз много уважавам Мохамед Салах. Той се промени много. Последните три години е като машина. Той е футболист, с който всеки треньор би искал да работи, защото може да играе в защита и в нападение, раздава се на терена и не се отказва."

46-годишният Канаваро разкри, че би се радвал да работи в Англия някой ден. В момента той е наставник на китайския Гуанджу Евергранде. "В Китай съм, за да развия идеите си за футбола. В бъдеще, разбира се, бих искал да се пробвам в европейския футбол. Харесва ми манталитета на Клоп, а в Гуардиола харесвам културата за футбола", сподели той.

Фабио говори и за кризата с коронавируса: "Животът започва да се връща към нормалното в Италия. Много съм щастлив, защото се борим с COVIC-19 от дълго време. В Китай ситуацията е далеч по-добра".

Бившият защитник постави Диего Марадона над Лионел Меси: "Уважавам Меси много. За новото поколение той е най-великият, но Марадона е различен, защото футболът беше различен. Ритаха го много, но той през цялото време контролираше ситуацията. Меси е върхът, но Марадона е друг свят. Никога не го сравнявам с други играчи. Никога не съм гледал Пеле, но гледал Марадона в продължение на седем години, всеки негов мач. Той не е един от най-добрите, той е най-добрият".


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 345

    8 2 Отговор
    Ми той и от Пеле е по-добър, само дето му е проблем белото
  • 2 Саман Тафокс

    3 11 Отговор
    Контролът на Пеле е доста по-добър от този на Марадона, Пеле е половин отбор, вкарва я където иска, храднокръвно, силно, слабо, бързо, бавно . . . контролът е абсолютен, Марадона е повече спектакъл, прави всичко за да изглежда гъзарско пред публиката и повечето пъти се получаваше, но много по-малко резултатен от Пеле, в пъти по-малко
  • 3 q2z

    1 3 Отговор
    Марадона е по-добър от Меси...може би в минало и бъдеще време
  • 4 Иво

    2 0 Отговор
    Марадона е футбола , не подлежи на никакво сравнение .
  • 5 Саман Тафокс

    0 0 Отговор
    Пеле . . . . . Марадона . . Меси