Last news in Fakti

6 Юни, 2020 22:05 2 036 4

Екълстоун търси купувач за Уилямс. Британецът не иска клубът да изчезне

  • бърни екълстоун-
  • уилямс-
  • продажба

89-годишният Екълстоун не е уверен в това, че е добра идея сезонът да се рестартира

Екълстоун търси купувач за Уилямс. Британецът не иска клубът да изчезне - 1
Снимка: Уилямс

Бърни Екълстоун търси купувач за Уилямс, заяви самият той. Тимът от Гроув наскоро обяви, че на практика се продава, предава Clubs1.bg.

„Би било голяма загуба Уилямс да не е част от спорта. Търся хора, които биха могли да участват в тима. Все пак притежанието на отбор е много скъпо хоби. Надявам се това да не е краят за екипа”, заяви Екълстоун

„Вероятно наблюдаваме края на една ера. Надявам се обаче някой да поеме управлението на тима, защото ще е ужасно да изгубим такъв отбор. Просто е немислимо. Франк Уилямс се труди изключително много, за да изведе тима си на върха. Затова е толкова тъжно да се наблюдава как името постепенно изчезва. Говорим за исторически отбор'', добави Бърни.

89-годишният англичанин не пропусна да коментира и потвърждаването на 8 надпревари от ревизирания календар на Формула 1 за 2020 г. Той неколкократно през последните месеци споменаваше, че ако зависи от него, би отменил целия сезон.

„Не е толкова сложно да се проведат осем надпревари. Епидемията е по целия свят, но не е приключила. Може да им се удаде да проведат 12 кръга. Не знам дали е добре или зле сезонът да започне, след като вирусът може да се върне”, каза англичанинът.

Бившият пилот на Уилямс в F1 Ралф Шумахер пък каза, че ръководната структура на отбора трябвало да се промени още преди години.

„Изглежда като че ли нито Франк Уилямс, нито дъщеря му (Клер) успяха да изведат тима в модерната епоха. Има много объркани неща в управленския стил там. Още преди години трябваше да бъде даден път на млади хора. Системата на Франк Уилямс винаги е била да оказва огромен натиск отгоре. Отборът би бил чудесна възможност, но само ако той и Клер се оттеглят изцяло. Ако имах добри партньори и достатъчно пари, сам щях да участвам”, обясни Шумахер.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 швейк

    4 5 Отговор
    давам до 100$
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Амтон

    0 0 Отговор
    Собствениците оказвали натиск отгоре. Като имаш пари оказваш натиск, като нямаш пари си нает работник и изпълняваш каквото кажат шефовете. Като си разбирач как стават нешата, защо те имат а ти нямаш
  • 4 Митака

    1 0 Отговор
    Уилямс са един от най-стойностите и велики отбори във Формула 1.