Last news in Fakti

7 Юни, 2020 12:15 1 389 0

Изненада: Шеф в Мерцедес си купи дял от Уилямс

  • уилямс-
  • собственост-
  • тото волф

Според журналиста Питър Уиндзор спортният директор на Мерцедес Тото Волф е придобил 5% собственост на Уилямс

Изненада: Шеф в Мерцедес си купи дял от Уилямс - 1
Снимка: Уилямс

Спортният директор на Мерцедес Тото Волф е купил 5% от тима на Уилямс, твърди британският журналист Питър Уиндзор. Той публикува информацията в Туитър акаунта си, предава Clubs1.bg.

„Хубаво е да се види, че Тото Волф е купил вчера 5% дял от Уилямс F1. Отборът може би тръгва в правилната посока за първи път от известно време…”, гласи туитът на Уиндзор.

Уиндзор е бивш тийм мениджър на Уилямс – от средата на 80-те до началото на 90-те години на XX век. След това участва в пропадналия проект USF1, но през по-голямата част от кариерата си остава журналист. Не е ясно откъде е информацията му относно Волф и купуването на дял от Уилямс.

Отборът от Гроув обяви, че на практика се продава, ако има желаещи. Волф влезе във Формула 1 с основания от Франк Уилямс екип и в известен период от време притежаваше 30% от него. След присъединяването си към Даймлер той постепенно ги продаде, като се освободи от последните 5% през 2016 г.

Бърни Екълстоун лично се зае да търси купувач за отбора.

Управляващият директор на Формула 1 Рос Браун пък заяви, че доста сериозни хора обмислят инвестиции в тима.

„Според мен това показва, че бизнес моделът заслужава анализ”, каза Браун пред Аутоспорт. „Това е отбор с фантастична история, а и аз имам топли чувства към тях. (Англичанинът започва кариерата си в F1 като част от Уилямс в края на 70-те години на XX век – б.р.) Действителността във Формула 1 е доста брутална. Преценяват те на всеки две седмици или всяка седмица, както ще е през следващите месеци. Честно казано, да финишираш последен – както се случва с тях през последните години – има последствия. Който и да отиде в отбора, трябва да потърси фундаменталните причини за липсата на добро представяне, дали са само финанси или структурата на тима, а може би подходът им.”


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА