3 Юли, 2020 15:35 2 739 8

Прочухме се в Европа заради нарушаването на правилата от феновете на ЦСКА

  • цска-
  • купа на българия-
  • футбол-
  • фенове

Авторитетната информационна агенция "Ройтерс" излезе с материал по темата

Прочухме се в Европа заради нарушаването на правилата от феновете на ЦСКА - 1
Снимка: БГНЕС

Нарушаването на правилата за социална дистанция от привържениците на ЦСКА по време на финала за Купата на България намери широк отзвук в Западна Европа. Авторитетната информационна агенция "Ройтерс" излезе с материал по темата, в който пише, че въпреки разпоредбите на правителството за спазване на противоепидемичните мерки в страната, запалянковците на "армейците" са се струпвали по трибуните и са псували премиера Бойко Борисов.

"Хиляди фенове нарушиха правилата за социална дистанция на трибуните по време на победата на Локомотив Пловдив над ЦСКА с 5:3 след дузпи във финала за Купата на България. Правителството на балканската страна позволи 12 хиляди зрители да присъстват на мача, въпреки многобройните нарушения на мерките срещу COVID-19 след подновяването на местното първенство на пети юни след почти тримесечна пауза.

Премиерът Бойко Борисов нареди на здравния министър Кирил Ананиев да присъства на двубоя, за да наблюдава дали феновете спазват указанията.

Те обаче отново демонстрираха липса на уважение спрямо препоръките на властите, като привържениците на ЦСКА стояха близо един до друг и крещяха обиди по адрес на Борисов.

Освен това правителството нареди всички да носят маски, като стюардите са предлагали безплатни такива на входа на стадиона. Само малка част от зрителите обаче са го сторили.

Реферът Георги Кабаков прекъсна срещата за няколко минути през втората част, след като цесекарите запалиха факли и хвърлиха на терена димки.

Ултрасите на Локомотив Пловдив пък се подиграха на движението "Black lives matter", като издигнаха банер "White lives matter".

Спортният министър Красен Кралев предупреди, че нарушения по време на финала могат да доведат до по-драстични мерки.", пишат колегите от "Ройтерс".


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гъзар тънкач с А8 на гаС

    19 30 Отговор
    Е от свине какво да очакваш.
  • 2 Тaкa

    19 1 Отговор
    Boko e mutra
  • 3 Asdfg

    18 0 Отговор
    КраДев какво ще каже сега? Наду ни главите как ни хвалят за дистанцията по стадионите! Сега се крие като плъх!
  • 4 П.расета

    10 9 Отговор
    Припсове. Кюстендилец, кво стана. Нали ти ЩЕШЕ да носиш отговорност. Носиш отговорност, колкото някога си и работил през живота си. Бойко защо няма персонални наказания за клубовете. Не да затваряш всички стадиони, затваряй само тия дето не спазват правилата за дистанция

    Коментиран от #8

  • 5 Абсурдистан

    16 5 Отговор
    Не ми пука нито за сини, нито за червени ритнитопковци. Всичките са с интелекта на божинката, банкянската мутра и доктора хонорис кауза. Абе накратко, в мивката ми да играят, пускам гореща вода и заминавам. Който е толкова тъп, като споменатите, да им се радва.
  • 6 Чочо

    3 0 Отговор
    За измислени мерки толкова!
  • 7 чорбар

    1 0 Отговор
    Абе,ние сякаш не сме гледали мача...Прилежно подбрани снимки.Едните такива,другите изпълнявали мерките.Айде нема нужда,а?Швабите да си гледат гастарбайтерите и празните стадиони.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.