Last news in Fakti

11 Юли, 2020 15:31 3 838 4

Тъжно: почина голяма легенда в английския футбол

  • джеки чарлтън-
  • легенда на английския футбол-
  • кончина

Джеки Чарлтън напусна този свят на 85-годишна възраст

Тъжно: почина голяма легенда в английския футбол - 1

Джеки Чарлтън, световен шампион с Англия и бивш мениджър на националния отбор на Ирландия, почина на 85-годишна възраст, информира "BBC".

В съобщение от семейството на бившия защитник на Лийдс се казва, че Чарлтън е бил в дома си в Нортъмбърленд (Северна Англия) през последни дни от своя живот.

Преди година Джеки Чарлтън бе диагностициран с лимфом, а освен това е бил и с деменция. 

"Загубата му оставя голяма дупка в нашия живот. Благодарни сме за спомените заедно. Не можем да изразим колко сме горди от неговия живот и от радостта, която той е доставил на хората в различни държави по време на живота си. Той беше честен, мил и истински човек, който винаги имаше време за близките си", се казва в съобщението на семейство Чарлтън.

“Лийдс Юнайтед с изключителна тъга съобщава, че Джак Чарлтън почина на 85-годишна възраст след дълго боледуване. Чарлтън е рекордьор по мачове за Лийдс със 773 мача за тима в период от 23 години, превръщайки се в един от най-великите централни защитници в историята”, съобщиха от клуба.

Освен за Лийдс, в кариерата си Джак е защитавал цветовете още на Шефилд Уензди, Мидълзбро и Нюкасъл.

Джеки е една от най-големите фигури на "Елън Роуд" - 773 мача във всички турнири за Лийдс, като е и шампион с "белите" през 1969 г.

Като треньор - Чалртън, успя да изведе тима на Ирландия до първо класиране на Европейско първенство през 1988 година и до четвъртфиналите на Мондиал ’90.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Поклон!

    12 0 Отговор
    Гледал съм го, велик футболист беше! Но я ми кажете как човек " се бори с деменция", имам познат в това състояние...
  • 2 456

    2 6 Отговор
    Никой не е вечен. Факти отразяват България. Не се отклоняваме.
  • 3 той можеше всичко

    3 6 Отговор
    Успя да ритне даже камбаната.
  • 4 ГОСТ

    3 0 Отговор
    ВЕЛИК.....ПОКЛОН ПРЕД СВЕТЛАТА МУ ПАМЕТ.......