Last news in Fakti

12 Юли, 2020 15:05 1 017 1

Играчи от НХЛ отказаха да играят при подновяването на сезона

  • нхл-
  • nhl-
  • сащ-
  • канада

Причината е COVID-19

Играчи от НХЛ отказаха да играят при подновяването на сезона - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Шестима играчи от Националната хокейна лига (до този момент) са отказали да участват в рестарта на сезона, принудително прекратен през март заради пандемията от коронавирус.

Кампанията ще бъде подновена на 1 август (без публика) с плейофни мачове в Едмънтън и Торонто в нов формат с по 12 отбора от двете конференции.

Лигата предостави възможност на хокеистите, които се страхуват за здравето си, или имат други притеснения, да откажат да играят в остатъка от сезона с писмено уведомление до клубовете си в следващите три дни.

Първи от това право се възползваха нападателят на Ванкувър - Свен Берчи, и защитникът на Калгари -  Травис Хамоник. В последствие към тях се присъединиха и Майк Грийн от Едмонтон, Роман Полак от Далас, Карл Алзнер от Монреал и Стивън Кемпфер от Бостън.

Стивън Кемпфер изтъкна това, че съпругата му и синът им имат вроден порок на сърцето, а евентуална инфекция с COVID-19 може да доведе до усложнения


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 въпросче

    0 0 Отговор
    И нас какво ни е еня за това?