2 Август, 2020 18:38 10 045 4

Тъжна вест: почина голяма легенда на българския баскетбол

  • кончина-
  • легенда на българския баскетбол-
  • кръстина гьошева

Напусна ни Кръстина Гьошева

Тъжна вест: почина голяма легенда на българския баскетбол - 1

Легендата на българския баскетбол Кръстина Гьошева почина на 88-годишна възраст. Световната шампионка от първенствата през 1954-та и 1961-ва е родена на 7 юли 1932 година в Перущица. 

Гьошева също така има златен, сребърен и бронзов медал от европейски първенства с екипа на България, както и две титли от универсиади. Тя е два пъти обявявана за най-добър защитник на континента, два пъти е включена в символичния отбор на Европа и един път – в този на света.

Кръстина Гьошева изиграва над 170 мача с националния отбор, като след края на кариерата си е преподавател във ВИФ. Също така е носителка на орден "Кирил и Методий" II степен. 


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жалко

    32 0 Отговор
    В нашата държава не се правят филми за тези които са я прославяли! А тези хора заслужават! Всички!

    Коментиран от #3

  • 2 Даниел

    7 7 Отговор
    Сигурно от Ковид-19 са я писали.
  • 3 Прав си

    15 0 Отговор

    До коментар #1 от "Жалко":

    А ако е филм за някоя мутра, я там Георги Илиев, я тоз, я оня, почти съм сигурен, че веднага ще направят. Даже се чудя как така досега не е излязъл някой български "Scarface"...
  • 4 Някой си

    0 0 Отговор
    Някога в България имаше хора, които ставаха световни шампиони в колективните спортове и го включваха в отборите на света. Това сега изглежда невъзможно и даже немислимо. Просто още един ззнак докъде сме я докарали...