Last news in Fakti

5 Август, 2020 18:30 1 647 3

Локомотив Пловдив получи 49 декара от Община Пловдив

  • база-
  • инвестиция-
  • пари-
  • локомотив пловдив-
  • крушарски-
  • община пловдив

"Смърфовете" ще инвестират 6 милиона лева в клубната база

Локомотив Пловдив получи 49 декара от Община Пловдив - 1
Снимка: БГНЕС

Общинските съветници дадоха терена от 49 декара на Локомотив Пловдив с безвъзмездно право на строеж за 30 години. 43 съветници гласуваха "за", а двама се въздържаха, съобщават колегите от "Пловдив дерби". Община Пловдив дава на Локомотив (Пловдив) терена от 49 декара в район "Тракия" с безвъзмездно право на строеж за следващите 30 години. Така носителите на Купата на България и Суперкупата на България няма да плащат нищо за терена, на който ще изградят своята тренировъчна база и школа.

Предложението бе входирано в извънреден порядък от Георги Титюков. Освен него е представен и инвестиционния проект на базата. Според него изграждането на модерна футболна база в ЖР "Тракия" на 49 декара ще струва 6,35 млн. лева, а тя трябва да се завърши до 7 години. За първите две години трябва да се направи уличен подход от улица "Съединение", изграждане на три игрища и поливна система. Вторият етап включва сградата на съблекалните и осветление на терените, както и трибуна за 400 зрители за козирка – до 3 години от разрешителното за строеж.

Последният етап включва изграждането на четвъртото игрище с тревна настилка с дренажна и напоителни системи, и лекоатлетическа писта – до 7 години.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1944

    6 1 Отговор
    ма-фи-я!
  • 2 Стани богат

    5 1 Отговор
    а с футболен клуб още повече.
  • 3 асдаа

    3 0 Отговор
    Никакво строителство!
    Да хващат мотиките и да сеят картофи.
    Така поне ще има някаква полза от тях.