Last news in Fakti

20 Август, 2020 17:25 2 062 2

Браво! Митко Кузманов е на четвъртфинал в Австрия

  • димитър куманов-
  • австрия-
  • itf турнир

Нашенецът се наложи над аржентинеца Хуан Мануел Черундоло

Браво! Митко Кузманов е на четвъртфинал в Австрия - 1
Снимка: БГНЕС

Националът за Купа "Дейвис" Димитър Кузманов се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис на ITF на червени кортове в австрийския град Фогау с награден фонд 25 хиляди долара.

Кузманов се наложи над аржентинеца Хуан Мануел Черундоло - с 6:2, 4:6, 7:5 в двубой, който продължи повече от три часа. Българинът поведе с 4:1 и спечели без проблеми първия сет с 6:2. Във втората част той имаше аванс от 4:2, но загуби следващите четири части и Черундоло изравни. Срещата предложи изключителна драма в края.

В решаващия трети сет Кузманов изоставаше с 3:5 гейма, но успя да направи обрат и да спечели последните четири гейма. Освен това той отрази и два мачбола - при 3:5 и при 4:5 гейма. При 5:5 и 0:40 при негов сервис той спечели следващите осем разигравания и затвори мача.

За Кузманов това е втори успех след рестарта на сезона. На четвъртфиналите пловдивчанинът ще срещне представителя на домакините и номер 5 в схемата - Лукас Мийдлер, или участващия с "уайлд кард" Сандро Коп.

По-късно днес Кузманов отново ще излезе на корта във Фогау. В среща от четвъртфиналите на двойки българинът и хърватинът Нино Сердарушич ще се изправят срещу нидерландците Гийс Брауер и Йеле Селс.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво

    2 0 Отговор
    Митко и само успехи. Бъди жив и здрав.
  • 2 Дълбоко Виждащ

    1 0 Отговор
    Има голям напредък-в Австралия за купата игра много силно!Любовта дава крила!Конкуренцията в тениса е жестока,само в шахмата има подобна конкуренция-Дано има упоритост и късмет за да успее към върха!