22 Август, 2020 11:11 4 262 0

Факт е: Скалата си купи лига по американски футбол

  • дуейн джонсън-
  • скалата-
  • покупка-
  • лига-
  • американски футбол

Той работи по сделката заедно с Гери Кардинал от RedBird Capital, а сред инвеститорите е и бившата му съпруга Дани Гарсия

Факт е: Скалата си купи лига по американски футбол - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Бившият кечист и настояща холивудска звезда - Дуейн Джонсън-Скалата, разкри, че сделката за закупуване на лигата по американски футбол XFL за 15 милиона долара е „официално финализирана“ и „ключовете“ са предадени.

Скалата е част от група инвеститори, които решиха да купят пролетната лига по футбол, след като тя банкрутира в следствие на пандемията от коронавирус.

Джонсън работи по сделката заедно с Гери Кардинал от RedBird Capital, а сред инвеститорите е и бившата му съпруга Дани Гарсия.

48-годишният бивш кечист е играл футбол в университета на Маями, където спечели националната титла през 1991, преди да поеме по стъпките на баща си Роки и да пробие като кечист.

XFL бе създадена през 2001 година от собственика на Световната кеч федерация - Винс Макмеън, но бе прекратена след само един сезон. Макмеън похарчи 200 милиона долара за рестарта на лигата през 2020-а, ала тя банкрутира през април.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА