Last news in Fakti

14 Октомври, 2012 11:30 588 0

Мъри преодоля Федерер, играе с Джокович на финал

  • мъри-
  • федерер-
  • тенис-
  • джокович-
  • олимпийски шампион-
  • мастърс-
  • us open
Мъри преодоля Федерер, играе с Джокович на финал - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Олимпийският шампион Анди Мъри победи световния номер 1 Роджър Федерер с 6-4, 6-4 и се класира за финала на турнира от сериите Мастърс в Шанхай, където ще срещне Новак Джокович, предаде БГНЕС. Британецът продължава да бъде с перфектна статистика в китайския мегаполис, като вече има 12 победи, без нито една загуба на този турнир.

Това бе първи мач между Мъри и Федерер след финала на Олимпийския турнир по тенис в Лондон, когато шотландецът записа категорична победа в три сета.

Световният номер 3 успя да постигне пробиви в решаващите моменти на двете части, за да стигне до чиста победа след час и 38 минути. Когато Мъри трябваше да сервира за мача при 5-4 във втория сет, двубоят бе прекъснат заради дъжд, но това не притесни шампиона от US Open и след подновяването на играта той стигна до успеха и продължи борбата си за трета поредна титла от Шанхай.

На финала Мъри ще се изправи срещи сърбина Новак Джокович, който се намира в страхотна форма в последните две седмици.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА