Last news in Fakti

6 Септември, 2020 14:57 2 086 6

Пиронкова: Изобщо не си представях, че ще се върна в тура

  • пиронкова-
  • представяне-
  • семейство-
  • майчинство-
  • завръщане-
  • us open-
  • тенис-
  • векич

"Тенисът не е всичко в живота - това е игра, на която трябва да се наслаждавам", смята родната тенисистка

Пиронкова: Изобщо не си представях, че ще се върна в тура - 1
Снимка: БГНЕС

Цветана Пиронкова продължава с удивителното си представяне на US Open, където прави повече от успешно завръщане в професионалния тенис, при това след тригодишно отсъствие. Пловдивчанката е една от трите майки, които достигнаха до осминафиналите, като другите две са Серина Уилямс и Виктория Азаренка. След като преди това изхвърли от турнира бившата №1 в света Гарбине Мугуруса, снощи Цвети срази с убедителния резултат 6:4, 6:1 поставената под №18 в схемата хърватка Донна Векич.

"Чувството да си на осминафинал на турнир от "Големия шлем" е абсолютно прекрасно, със сигурност. Бих казала, че мачът беше труден, въпреки че от резултата това не си личи толкова. Първият сет беше много оспорван, особено при 4:4, две-три точки го решиха. Много съм доволна, че издържах, за да взема първия сет, а във втория също имаше няколко важни момента, аз продължих да бъда настойчива и това ми се отплати.

Чувството е страхотно, невероятно. Разбира се, неочаквано, но съм супер щастлива. Как се чувства тялото ми след три поредни мача в три поредни седмици? Не много добре, ако трябва да съм честна. Имах някои болки тук и там, които се увеличиха след последния мач, но хората, които отговарят за възстановяването на играчите тук са страхотни, както на всички турнири от WTA. Физиотерапевтите и масажистите на WTA са невероятни и ми помагат много с всичко. Опитвам се да подготвя тялото си по най-добрия възможен начин с много масажи, имам един ден за почивка и се надявам да съм готова за следващия ми мач", каза по време на пресконференцията си след победата срещу Векич Пиронкова.

"Около година и половина, след като станах майка, изобщо не си представях, че ще се върна в тура. Бях щастлива и исках да изживея момента и всичко, свързано с този нов и вълнуващ период от моя живот. Но постепенно започнах да мисля за тенис все повече и повече. После пред мен се откри и възможността със защитения ранкинг. Това ти дава допълнителна мотивация, защото не започваш от нулата. Както виждаме, първият ми турнир всъщност е основната схема на US Open. Това е огромна възможност и в един момент си казах, че не искам да я пропускам. Казах си, че трябва да започна да тренирам, да се опитам да направя всичко по силите си да се подготвя. Исках да се наслаждавам на тениса, все пак това е преди всичко игра - интересна и вълнуваща. Игра, която ти дава възможност да се забавляваш и това се опитвам да правя.

"Сега нагласата ми е различна. Бидейки три години извън тура, изпитах много нови неща в моя живот. Разбира се, най-голямото нещо е, че съм майка. Фокусирана съм най-вече върху сина ми и семейството ми. Тенисът не е всичко в живота. Това е игра, на която трябва да се наслаждавам", продължи Цвети.

Пиронкова сподели още, че си говори за съчетаването на майчинство и тенис кариера с украинката Катерина Бондаренко, която е нейна добра приятелка и също опитва завръщане в тура, като вече има две деца.

Що се отнася до следваща ѝ съперничка - Ализе Корне, Цвети определи французойката като "невероятен играч" и "голям боец".

Колкото до ключа за успешното ѝ представяне в Ню Йорк, пловдивчанката сподели: "Предполагам, че просто не мисля много за това. Просто си спазвам рутинните неща. След мач правя всичко, което ми е нужно - възстановяване, масажи, хубаво хранене, хубав сън. Имам си и малко мое местенце в стаята ми, където просто се излежавам, гледам ТВ програми, чета книги и просто релаксирам. Нещо като мой собствен "мехур" и това ми помага".


Поставете оценка:
Оценка 5 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мимчят

    12 0 Отговор
    Това е много добре и дано гришо вземе пример и се поучи от тебе за псхика,помогни му дано приеме....

    Коментиран от #6

  • 2 3.14К

    11 0 Отговор
    Браво Цвети! Забавлявай се и ще изиграеш още два мача. Успех!
  • 3 Дедо

    11 0 Отговор
    Браво Цвети! И вчера беше чудесна! Радваме ти се от сърце! Смело напред! Ти можеш, ти си боец!
  • 4 Емо

    1 3 Отговор
    Твоят мъж трябва да си удря дупито в тавана от щастие.Ако се освободиш дай знак

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ми той се мъчи

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Мимчят":

    да взима пример ама нещо все не може да забременее.