9 Септември, 2020 15:59 2 915 2

Синът на Михаел Шумахер може да направи дебют във Формула 1

  • haas-
  • alfa romeo-
  • шумахер-
  • ferrari-
  • дебют-
  • състезание-
  • формула 1-
  • син

Мик Шумахер може да управлява болид на Haas или Alfa Romeo

Синът на Михаел Шумахер може да направи дебют във Формула 1 - 1
Снимка: БГНЕС

Мик Шумахер може да направи своя дебют по време състезателен уикенд във Формула 1 по време на първата свободна тренировка преди Гран При на Тоскана тази седмица, това сочат слухове в немските медии.

Според тях, синът на седемкратния световен шампион, който през миналия уикенд на „Монца“ завоюва своята първа победа за сезона във Формула 2 ще седне в болид или на Haas, или на Alfa Romeo като това все още не е уточнено.

През миналата година Шумахер, който е част от академията за млади пилоти на Ferrari, взе участие в два тестови дни по време на сезона в Бахрейн, като в един от тях седна в болида на Alfa Romeo, а във втория в този на Ferrari.

Според медиите в Германия, това участие на Шумахер по време на свободната тренировка на „Муджело“ ще е като генерална репетиция за неговия потенциален дебют в световния шампионат през следващата година, стига той да се представи добре и да завърши подобаващо сезона във Ф2. В него след провеждането на 2/3 от кръговете за сезона германецът е на втора позиция в генералното класиране с изоставане от шест точки спрямо Калъм Илот и води с три пред Роберт Шварцман. Интересното е, че Илот и Шварцман също са част от академията на Ferrari и също се борят за потенциално пилотско място в Haas или Alfa Romeo през следващата година.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Обичаш

    6 6 Отговор
    Ако беше и 1/10-та добър колкото баща си щеше да заслужи място. Доникъде няма да стигне малкия ... Просто не е замесен от това тесто.

    Коментиран от #2

  • 2 Мод

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Обичаш":

    Шумахер старши също не е бил особено перспективен като млад.Даже френцен е бил по надежден.Съгласен съм че има по добри пилоти от него във ф2,но да спечелиш състезание във ф2 в наши дни е по трудно отколкото да спечелиш във ф1 през 70-те