Last news in Fakti

10 Септември, 2020 19:54 5 454 14

Цвети Пиронкова се изстреля в световната ранглиста

  • цветана пиронкова-
  • тенис-
  • тенис на корт-
  • ранглиста

Това е изключително постижение за едно-единствено участие в турнир след тригодишно отсъствие

Цвети Пиронкова се изстреля в световната ранглиста - 1
Снимка: БГНЕС

Цветана Пиронкова постигна много повече от четвъртфинал на US Open при невероятното си приказно завръщане в професионалния тенис. Освен всички материални и морални придобивки, Цвети се изстреля и в световната ранглиста.

Заради защитения си ранкинг Пиронкова влезе в основната схема на US Open като 123-а. Сега, благодарение на 430-те спечелени точки, Цвети вече е 155-а в света.

Това е изключително постижение за едно-единствено участие в турнир след тригодишно отсъствие. Със защитения си ранкинг Пиронкова ще може да разчита на директно влизане в още няколко турнира, но вече и реалната ѝ позиция - 155-а ѝ позволява да мисли за влизане директно в основните схеми на турнирите в много скоро време.

Благодарим ти, Цвети!

Отделно от това известността, която придоби с приказното си завръщане и акцентът, който медиите от цял свят поставяха върху майчинството ѝ, са предпоставки за получаване на “уайлд кард” в бъдеще.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 43 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жоро

    6 12 Отговор
    Вече е милионерка

    Коментиран от #3, #13

  • 2 Браво Цвети

    35 1 Отговор
    Успехи и само напред. Бъди жива и здрава.
  • 3 Най големия проблем на България са Манга

    12 2 Отговор

    До коментар #1 от "Жоро":

    Тя отдавна е
  • 4 Дълбоко Виждащ

    3 3 Отговор
    Станахте тенис ЕЕЕксперти бг-дали можете и една шахматна партия да ИИзкоментирате...............???Успехът и Загубата обичат Тишината бг-Намерете си друга тема за чоплене!Един 28г Загинал от Ковид изведнъж Въскръснал.....?2-ри Христос има УУ БГ-то???

    Коментиран от #5

  • 5 Допълвам -

    6 4 Отговор

    До коментар #4 от "Дълбоко Виждащ":

    помните ли как многото приказки провалиха Дафовска , когато беше във върхова форма и можеше да спечели световната купа?

    Коментиран от #6

  • 6 Дълбоко Виждащ

    8 2 Отговор

    До коментар #5 от "Допълвам -":

    За много неща упреквам журналистите и не случайно от време оно ръка на журналист почти не подавам!Погледнете мачовете на Пиронкова и коментарите на доста добри Коментатори,ноо когато коментират Неутрални срещи!вече забравям първа среща игра не си спомням с ъс силна рускиня-Нашата и скри фигурите,а те до последно....Страх страх,вместо обективно да коментират!С мугуруса същото-Явно пиронкова я надигра,а те.....Французойката не бе от СЕГАШНАТА Класа на Пиронкова,но точно там се прояви бг....-манталитет!Мачът бе 2на 0 за Пиронкова,като 2сет отиваше нарисуван или 6на 0 или на 1,а тя го загуби!Тук бе логично един журналист да Коментира тази слабост за да се работи над нея макар,че в Случая е ....Но така трябва да се постъпва по принцип,а те Дитирамби???Накрая Пиронкова Явно по добра от уилямс и ...Загуба заради Психика,цял турнир игра в един стил,и когато измени на стила си в 3 сета и трите ги Изгуби...В БГ Няма ,Качественни Журналисти-Ако на един човек му кажеш Слабостите,ако е Силен Човек ще ти Благодари и Когато те няма вече-Това правете журналисти!
  • 7 гост

    19 1 Отговор
    Страхотен мач с Уилямс.Простосмъртен трудно може да победи киборг,за когото работят цели клиники и лаборатории.

    Коментиран от #9, #11, #12

  • 8 Хасан Адемов

    1 18 Отговор
    Цвети Пиронкова е батал

    Коментиран от #14

  • 9 Това Уилиямс е всичко друго но не и

    6 1 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    жена.

    Коментиран от #10

  • 10 Komapak

    5 0 Отговор

    До коментар #9 от "Това Уилиямс е всичко друго но не и":

    Гледах Азаренка. Според мен е доста по-голяма изненада от Пиронкова. А че животното наречено сирена не е жена е неоспорим факт.
  • 11 Нико

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    много точно казано !
  • 12 ГОСТ 235746

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    Много правилно написано.Ако Уилиямс беше от някоя бедна държава отдавна щяха да и забранят да играе тенис.Както на онази африканка лекоатлетка и олимпийска шампионка и забраниха да бяга заради повече тестостерон.
  • 13 Тъпо тролче

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "Жоро":

    И к'во ако е милионерка, да не ги е откраднала тези пари, стани тенисистка от нейната класа и ти ще си милионерка.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.