Last news in Fakti

20 Октомври, 2012 20:19 654 0

Сити не допусна да сгреши на "Дъ Хоутърнс"

  • сити-
  • "дъ хоутърнс"-
  • уба-
  • един джеко-
  • обрат

"Гражданите" губеха с 0:1 до 80-ата минута, но направиха шеметен обрат с два гола на Джеко

Сити не допусна да сгреши на "Дъ Хоутърнс" - 1
Снимка: Яя Туре, ЕПА/БГНЕС

Отборът на Манчестър Сити не допусна грешка и постигна макар и много трудна, победа на един от най-негостоприемните стадиони в Премиър лийг - "Дъ Хоутърнс" на Уест Бромич Албиън в срещата от 8-я кръг на Премиършип.

"Гражданите" обърнаха резултата до 2:1 в своя полза, след като десет минути преди края губеха с 0:1.

В герой за тима се превърна Един Джеко, който отбеляза и двата гола за тима си, въпреки че се появи на терена едва в 78-ата минута. На всичко отгоре играчите на Роберто Манчини останаха с човек по-малко още в средата на първото полувреме. Джеймс Милнър получи червен картон, след като спъна Шейн Лонг, който се измъкваше сам срещу вратаря Джо Харт. Въпреки това домакините не успяха да използват цифреното си преимущество преди почивката.

В средата на втората част УБА съумя да се възползва от численото си превъзходство и откри резултата. Резервата Питър Одемвинге стреля към вратата, където обаче Лонг отклони топката в мрежата на Джо Харт от близко разстояние.

12 минути преди края обаче Един Джеко се появи на терена на мястото на Гарет Бари. Само две минути по-късно босненецът успя да изравни, след като се извиси над защитата и вратаря Бен Фостър при едно центриране от фаул на Карлос Тевес.

В 91-ата минута бърза контраатака изведе Серхио Агуеро по дясното крило, който видя нахлуващия на скорост Джеко и с перфектен пас го изведе на стрелкова позиция. Нападателят от своя страна, без изобщо да се бави, прати топката в мрежата. Така за пореден път през сезона Джеко се оказва печелившият коз на Манчини и даде сериозна заявка за титулярно място.

С този успех Сити продължава да няма загуба от началото на шампионата и заема трето място с актив от 18 точки. Уест Бромич пък записа първа загуба на точки удома, след като имаше пълен актив от четири победи в домакинствата си досега. Тимът на Стийв Кларк поделя шестото място с Уест Хам с актив от 14 точки.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА