Last news in Fakti

28 Септември, 2020 15:45 1 617 2

Треньорът на съперника на ЦСКА пак недоволства

  • сфорца-
  • базел-
  • лига европа-
  • недоволство-
  • съдия-
  • цска-
  • var

"Мога да приема загуба, но когато съм я претърпял по честен начин", ядоса се Чириако Сфорца

Треньорът на съперника на ЦСКА пак недоволства - 1
Снимка: БГНЕС

Треньорът на Базел Чириако Сфорца се разбесня в Швейцария точно преди домакинския мач срещу ЦСКА от плейофите на Лига Европа в четвъртък. Бившият халф на Байерн изрази бурно недоволството си от решението на съдията Лука Пиколо да отсъди дузпа за Сервет при загубата на Базел с 0:1 в мач от 2 кръг на местната Суперлига.

Съдията показва бялата точка за игра с ръка на Албиан Хайдари в 75-ата минута. Ситуацията е изключително спорна, тъй като ръката на 17-годишния защитник е в естествено положение и при това в движение към прибиране зад тялото. Очевидно е, че липсва умисъл в действията на Хайдари за удар по топката с ръка.

„Какво да направи с ръката си в такава ситуация? Да си я сложи в джоба ли? Не мога да приема това решение на съдията. Мога да приема загуба, но когато съм я претърпял по честен начин. Този случай не е такъв! Трябваше да има намеса на VAR. Защо не гледаха ситуацията на видео“, обяви 50-годишният специалист.

VAR обаче отмени гол на Базел през първото полувреме. Попадение на Валентин Щокер първоначално беше зачетено от рефера Пиколо, но след това отменено след преглеждане на видеоповторенията. С намесата на VAR беше видяно нарушение на Едон Жергова.

„Не е нормално това положение! Пет минути гледат дали има гол на Щокер, а при дузпата веднага се отсъжда и дори не се проверява ситуацията“, допълни Сфорца.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ханс

    2 1 Отговор
    Епа в бегето при вдигнати две ръце и удрят топката и няма дузпа.мишоци съдии с лопата да риниш.
  • 2 Аха

    2 1 Отговор
    Съвсем заслужено си паднаха, все тая дали ръката тръгнала да се прибира, важното е, че не беше прибрана. Сервет си заслужиха победата. ЦСКА обаче изгубиха единственото си предизвикателно гостуване досега, което показва, че играят слабо при гостувания.