Last news in Fakti

30 Септември, 2020 10:15 1 781 1

Григор Димитров след победата: Не беше лесно

  • димитров-
  • победа-
  • форма-
  • трудност-
  • барер-
  • ролан гарос

"Още малко ми трябва да вляза във формата, която бих искал", сподели българският тенисист след срещата с Грегоар Барер

Григор Димитров след победата: Не беше лесно - 1
Снимка: БГНЕС

Григор Димитров сподели след категоричния си успех с 3:0 сета над французина Грегоар Барер и преодоляването на първия кръг на "Ролан Гарос", че има някои неща, които затрудняват тенисистите в Париж. Според българина кортовете са бавни, а топките са тежки.

"Много трудна кондиция, особено в последните 4-5 дни, вчера дори не успях да тренирам. Исках да остана със себе си и да събера колкото се може повече енергия, наистина беше важно за днешния ден. След почти два дни без тенис, трябваше да се нагодя към условията, което е най-важното нещо в момента. Всяка една точка е важна. Кортът е доста бавен, топките са тежки, имах малко проблеми наплитането на ракетите. Да се надяваме, че след два дни ще съм по-добре с тези неща", коментира Димитров пред БНТ след срещата.

"Не беше лесно в тези месеци, възстановяването ми отне малко повече време, отколкото очаквах. Още малко ми трябва да вляза във формата, която бих искал. Чувствам се почти 100%. Има моменти, в които все още усещам лека умора. Това са последните седмици от сезона и трябва да дам всичко от себе си. След това идват целите за следващата година", добави световният №20.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дълбоко Виждащ

    1 1 Отговор
    В Интерес на истината-Игра с хъс ,скъса маса ракети и добре ,че приключи бързо мача в 3сет можеше да не му остане ракета за игра....Накрая пак видях същите слабости,които при по класен противник го водят до поражение!Изводът родиш ли се Заек в бг,колкото и да се напомпаш и да те помпат ставаш един Голям заек,но никога лъв па макар и без зъб но Лъв!Този противник бе Силен,знаещ,а 2рия е много силен с огромен потенциал и Там ще видим как е Григор!Това ,което видях отслабнал е,но е станал много по пъргав и много силен-Психиката му е Голям проблем и На Григор му трябва Работа върху психиката,а тенисът ако почне да играе и на Мрежата ще бъде по опасен и за първите 30!