Last news in Fakti

7 Октомври, 2020 18:00 1 277 2

Ръководството на Барселона пак иска да намали заплатите на играчите

  • барселона-
  • ръководство-
  • решение-
  • намаляване-
  • заплати

Клубът насърчи играчите да изберат свой представител от отбора, който ще се присъедини към преговорите

Ръководството на Барселона пак иска да намали заплатите на играчите - 1
Снимка: БГНЕС

Барселона започва нова процедура по намаляване на заплатите на своите служители. Ръководството на клуба вече осведоми играчите с писмо за процедурата и започването на преговори.

Клубът насърчи играчите да изберат свой представител от отбора, който ще се присъедини към преговорите.

Барселона вече намали заплатите на своя персонал през миналия сезон, в резултат на състоянието на извънредно положение, което бе въведено в Испания, причинено от пандемията от COVID-19. Каталунците се възползваха от ERTE. По този начин преговорите с футболистите позволиха заплатите на служителите да не бъдат засегнати.

Финансово положение на Барселона, а и на останалите клубове се е влошило през последните месеци.

Барселона вече обяви, че дългът на клуба се е увеличил до 488 милиона евро, а загубите само за последната година възлизат на 97 милиона евро.

Постъпленията на клуба за последната година са 855 милиона евро, което е с 192 милиона евро по-малко от предварително предвиденото в бюджета.

Барселона е изправен пред нов сценарий, който може да нанесе още по-сериозен удар върху клуба, защото според правните норми, в случай, че бъде постигнато споразумение за промяна на договорите на футболистите поради финансовите причини, те имат право да прекратят контрактите си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Умен

    0 0 Отговор
    Излиза ,толкова години милиони за футболисти тв права реклами и два месеца не играят и вече са пред фалит.Явно цял свят го кара на кредити и никой не може да посрещне два месеца без постъпления
  • 2 Само Левски

    4 0 Отговор
    Така Ви се пада. Билети от 60 до 300 Е. Заплати по 300 000 Е. седмично. Фалирайте на никой не пречите.