Last news in Fakti

7 Октомври, 2020 18:56 1 959 4

Дерменджиев: Това е най-важният мач в моята кариера

  • дерменджиев-
  • българия-
  • национален отбор-
  • важност-
  • плейоф-
  • унгария-
  • европейско първенство

"Подрастващото поколение трябва да може да види какво означава едно европейско първенство", смята националният селекционер

Дерменджиев: Това е най-важният мач в моята кариера - 1
Снимка: БГНЕС

Георги Дерменджиев даде пресконференция преди двубоя между България и Унгария. Селекционерът на българския национален отбор бе категоричен, че мачът е от огромно значение за родния футбол и за подрастващите, които не са виждали България на голям футболен форум. Дерменджиев заяви, че предстоящата среща е най-важната за кариерата му.

„Настроението в отбора е добро. Този мач се чака от много време. Вие знаете причината коя е, за да дойде тази дата. Мисля, че отборът е готов за мача. Важното е утре на терена какво ще покажат играчите. Наясно съм със състава“, коментира българският селекционер.

„Наистина напрежението е малко по-голямо и аз се опитвам да го туширам, за да избегнем тази емоция, която може да не ни донесе добро“.

„Много е добре, че ще има публика и то на нашия стадион, независимо какъв процент от трибуните ще са запълнени. Добре е за отбора. Българският фен от много време чака един такъв мач и съм уверен, че ще подкрепя отбора до края“, заяви той.

„Ние сме анализирани абсолютно всичко както добрите страни, така и негативните неща от мачовете срещу Ейре, Уелс и не само. Аз искам да се изчистват слабостите и да вървим напред. Унгария е един много добре балансиран отбор, който е в подем последните два мача, изиграха ги много добре. Българският тим искам да е много концентриран и да не допуска грешки както двата мача преди този. Готови сме на всичко, включително и за дузпи“.

„Мисля, че това е най-важният мач за моята кариера, за нацията, за България, за да може подрастващото поколение да види какво означава едно европейско първенство. Не говоря само за този мач, ами за следващия, но в крайна сметка е футбол. Ще направим максимума“, завърши Георги Дерменджиев.

Сблъсъкът между България и Унгария е в четвъртък от 21:45 часа. При успех, „лъвовете“ ще посрещнат победителя измежду Исландия и Румъния в битка за място на Евро 2020.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Това е

    13 3 Отговор
    един от най-добрите треньори в BG!

    Коментиран от #2

  • 2 за жалост

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Това е":

    България никога не е имала добри тренери футболери много но тренери най много са стигали до б група ...Никога беге тренер не е водил гранд ...факт...

    Коментиран от #3

  • 3 Специално

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "за жалост":

    чичо Гошо доста треньори посрами. А иначе как да имаме, като и тукашните грандове все чужденци влачеха. Особено Левски с техните сърби. Но и ЦСКА по едно време бе с италианци.
  • 4 Дерменджиев

    1 0 Отговор
    може и е доказал способностите си на треньор, който внася равновесие и спокойствие в един тим. Това в такива мачове е фактор на който всеки се опира и при победа, и при загуба.
    Спокойствието около стадиона също е полезен фактор, всички знаем как подобни важни срещи се превръщаха в кебапчийница и бираджийница и концерти и панаири заедно с мача