Last news in Fakti

7 Октомври, 2020 20:54 4 070 8

В Унгария не ни броят за живи

  • унгария-
  • изненада-
  • плейоф-
  • европейско първенство-
  • българия-
  • национален отбор

Маджарите се страхуват повече от съдията, отколкото от българските "лъвове"

В Унгария не ни броят за живи - 1
Снимка: БГНЕС

Отборите на България и Унгария ще се изправят един срещу друг в първата от двете стъпки за класиране на Европейското първенство по футбол догодина. Унгарците пристигат с високи очаквания, а медиите в страната със сигурност не останаха безмълвни преди предстоящия двубой.

Сайтът csakfoci.hu публикува статистика от всички мачове, в които са се срещнали двата тима. Медията набляга на това, че техният отбор няма победа вече 45 години срещу България, а в София последният успех е дошъл през далечната 1957 г. Споменава се обаче, че общият баланс е в полза на маджарите, които имат 12 победи, а нашите момчета са записали само 5 такива.

Унгарският треньор Ксаба Ласло пък признава пред сайта Borsonline, че България няма с какво да изненада: "Българите не показват нищо, от което да се страхуваме. Ако нашият отбор покаже играта, която показа срещу Турция при победата с 1:0, едва ли ще имаме проблем в София".

Журналистът Ищван Хайду заяви пред M4 Sport, че домакинският фактор може да се окаже водещ в предстоящият сблъсък. Той определя българския отбор, като по-слаб на хартия, тъй като няма много играчи, които да играят в силни първенства, но това, че около 12 000 души могат да наблюдават срещата, може да повлияе на мача. Според него доста често съдиите вземат по-точни решения, когато се играе на празен стадион. При наличието на публика Хайду се опасява, че полският рефер може да се повлияе от бурните реакции на феновете и по този начин да ощети гостите.

В социалните мрежи феновете са на различни мнения, но главно изпитват притеснения от това, че една от звездите на тима Доминик Собослай няма да може да вземе участие в предстоящата среща. Някои смятат, че Унгария няма да има шанс срещу нашия тим, докато други пишат, че България не би трябвало да представлява проблем за маджарите.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 12345678

    15 14 Отговор
    МАЙ СА ПРАВИ
  • 2 Пенчо

    22 6 Отговор
    Мачкаме ги българи юнаци
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Дано поне

    16 0 Отговор
    ги е страх от призраци 👻
  • 5 пече

    3 7 Отговор
    се,ама 1-2 за другите...
  • 6 Wiseman

    17 1 Отговор
    Да се придържаме към мъдрите български поговорки "Голям банан лапни, голяма дума не казвай" и "Много приказки в мола".
  • 7 Хегеш Мегеш

    3 4 Отговор
    То в това ни е силата /да играем на инат/ може да сме умрели ама ще ги изненадаме - Българската пепелянка само изглежда смачкана от автомобилна гума, но има силици за да ги клъвне за последно па после да падаме в групите с по 20 на 0 важното е че сме преебали Маджарите. Напомня на Цска - умреха но още се гърчат на сгурията. :)
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.